75'inci Berlin Film Festivali için boykot çağrısı

İsrail'e destek veren akademi ve kültür kurumlarına yönelik küresel çapta boykot örgütleyen PACBI girişimi, uluslararası sinemacıları 75'inci Berlin Film Festivali'ni boykot etmeye çağırdı.

Fotoğraf: Berlinale
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'Filistin İçin İsrail'e Boykot Girişimi'nin bileşenlerinden olan İsrail’e Akademik ve Kültürel Boykot için Filistin Kampanyası (PACBI), tüm sinemacıları 75'inci Uluslararası Berlin Film Festivali’ni (Berlinale) boykot etmeye çağırdı.

'BERLİNALE, ALMANYA'NIN SUÇ ORTAĞIDIR'

'İsrail’e Karşı Boykot, Yatırımların Geri Çekilmesi Ve Yaptırımlar Hareketi'nin (BDS) de desteklediği boykot çağrısı şöyle:

“Berlinale, İsrail’in Gazze’de katlettiği on binlerce Filistinliyi anmaktan dahi kaçındı. Sadece geçen ay, festival yönetimi, Filistinlilerle dayanışma gösteren bir çalışanını Alman polisine ihbar ederek onun kişisel güvenliğini tehlikeye attı. Geçen yıl, Alman siyaset ve medya kuruluşları, Gazze’de ateşkes çağrısı yapan ve Filistin halkına yönelik İsrail’in askeri işgali, apartheid rejimi ve sömürgeci yerleşim politikasını eleştiren Berlinale’ye katılan sinemacılara sert saldırılarda bulundu.

Sinemacılar, Filistin mücadelesine zarar vermemek ve İsrail’in soykırımını ile apartheid rejimini aklamaktan kaçınmak gibi temel bir etik sorumluluğa sahiptir. Uluslararası Berlin Film Festivali, Alman hükümetinin Gazze'deki soykırımda İsrail ile ortaklığının da suç ortağıdır ve Filistinlilerle dayanışma içinde olan sinemacıları koruyamamaktadır. Berlinale'yi boykot et!"

PACBI HAKKINDA

BDS'nin Filistin Ulusal Komitesi'nin (BNC) üyesi olan İsrail’e Akademik ve Kültürel Boykot için Filistin Kampanyası (PACBI), Filistinlilerin özgürlük, adalet ve eşitlik mücadelesine katkıda bulunmak amacıyla 2004 yılında başlatıldı. Kampanya İsrail'in, Filistinlilerin "uluslararası hukukta öngörülen haklarını inkar etmesinde derin ve ısrarlı suç ortaklığı" yaptıkları gerekçesiyle İsrailli akademi ve kültür kurumlarının boykot edilmesini savunuyor.

PACBI, Filistin BDS Ulusal Komitesi'nin (BNC) kurucu üyesi ve BDS'nin akademik ve kültürel boykot kampanyalarını denetlemekle görevli.

PACBI'nin de dahil olduğu BNC, Birleşmiş Milletler Medeni ve Siyasi Haklar Uluslararası Sözleşmesi'nde (ICCPR) öngörüldüğü üzere ifade özgürlüğüne bağlı olduğunu belirtiyor ve bu nedenle bireylerin düşüncelerine veya kimliklerine (vatandaşlık, ırk, cinsiyet veya din gibi) dayalı boykotları ilke olarak reddediyor.

 

 

 

 

(ALINTI)