75 yaşındaki ağır hasta cezaevine konuldu

Ağır, kronik hastalıkları olan, haftada iki gün diyalize giren 75 yaşındaki Sakarya eski HDP İl başkanlarından Mehmet Bayram 3 yıl 9 ay hapis cezasının onanması üzerine 30 Kasım'da cezaevine konuldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ağır, kronik hastalıkları olan ve haftada iki gün diyalize giren 75 yaşındaki Sakarya eski HDP İl Başkanlarından Mehmet Bayram sosyal medya paylaşımları nedeni ile verilen 3 yıl 9 ay hapis cezasının onanması üzerine 30 Kasım'da tekrar cezaevine kondu.

Avukatı Muhammed Işık'tan alınan bilgilere göre Mehmet Bayram 2017 yılında sosyal medya paylaşımları nedeni ile "örgüt propagandası" iddiası ile verilen ve istinaf mahkemesi tarafından onaylanan 3 yıl 9 ay hapis cezası, yeni yasal düzenlemeler sonrasında tahliye kararı ile birlikte Yargıtay tarafından bozulmuştu. Yapılan yeni yargılamada aynı cezanın tekrarı sonrasında temyiz edilen karar Yargıtay tarafından onandı.

Evrensel'de yer alan habere göre, cezanın infazı için Ferizli F tipi cezaevine konulan Mehmet Bayram cezaevi ring aracı ile haftada iki gün 35 km mesafedeki Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Diyaliz Servisi'ne götürülüyor. 2017-2019 yılında ailesinden uzakta, hiç bir yakınının olmadığı Manisa Akhisar Cezaevinde verilen cezanın 2 yılı aşkın kısmını yatan ağır diyabet ve kalp hastası Mehmet Bayram, beslenmesinde zorunlu özel diyete ulaşamadığı için diyalize bağımlı böbrek yetmezliği hastası olmuştu.

Ailesinin yaşamsal sorunlarının devam ettiğini belirttiği Mehmet Bayram'in bu hafta içinde Cezaevi İnfaz Kurulu'nda "denetimli serbestlik" hakkı değerlendirilecek.

Eşi ve çocukları 75 yaşında ve ağır hastalıkları nedeni ile yaşamından endişe ettikleri Mehmet Bayram'ın "Çok geç olmadan tahliyesini umutla beklediklerini" ifade ediyor. (Sakarya/EVRENSEL)