7 yaşındaki Mihraç Miroğlu’na çarpan zırhlı aracın sürücüsü beraat etti

Şırnak'ın İdil ilçesinde 2021’de zırhlı aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden 7 yaşındaki Mihraç Miroğlu davasında yargılanan polis memuru Metin Kiraz beraat etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İdil'de 3 Eylül 2021’de zırhlı araçla 7 yaşındaki Mihraç Miroğlu'nun ölümüne neden olan davanın duruşması dün görüldü. Sanık Metin Kiraz “takdirle öldürme” gerekçesiyle  İdil Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. 

SUÇ DUYURUSU

Rudaw'da yer alan habere göre, 3 Eylül 2021’de zırhlı aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren Mihraç Miroğlu'nun ailesi ve bir görgü tanığı İdil Jandarma Komutanlığı'na giderek suç duyurusunda bulunmuştu. Söz konusu polis memuru olaydan sonra ifade vermiş ardından serbest bırakılmıştı.

Savcı mütalaasında, Adli Tıp raporuna işaret ederek; raporda, herhangi bir hız tespiti yapılmaksızın, aracın yavaş gittiğini, Miraç Miroğlu’nun kusurlu, Metin Kiraz’ın ise kusursuz olduğuna yer verildiğini belirtti.

Sanık polis Adli Tıp raporuna dayanarak beraatini talep ederken mahkeme heyeti de bu talebe uyarak sanık polis Metin Kiraz hakkında beraat kararı verdi. (HABER MERKEZİ)