7 Nisan Dünya Sağlık Günü: 'Herkesin en temel hakkı'

7 Nisan Dünya Sağlık Günü kapsamında konuşan uzmanlar, sağlık hakkının herkesin en temel hakkı olduğunu belirterek düzenli check-up yaptırmanın önemini belirttiler.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sağlık hakkını korumak için önemli adımlardan biri düzenli sağlık kontrollerine gitmektir. Rutin sağlık kontrolleri, potansiyel sağlık sorunlarının erken teşhis edilmesinde ve tedavisinde değerli. Yaş, cinsiyet, yaşam tarzı, aile öyküsü gibi faktörlere göre farklılık gösteren bu kontroller, her bireyin ihtiyaçlarına göre belirleniyor. Bu yüzden sağlıklı bireylerin de en az yılda bir kez rutin check-up yaptırması ve sağlık profesyonellerinin yönlendirmesi ile risk faktörleri belirlenerek uygun kontrollerden geçmesi gerekiyor. Böylece kalp-damar hastalıkları, diyabet, obezite, kanser hastalıkları gibi önemli hastalıklar için taramalar yapılıp, izlem ve tedavi planları oluşturulabiliyor. Bu sayede sağlığın korunması ve yaşam kalitesinin arttırılması amaçlanıyor.

"Sağlığımızı korumak ve sağlık hakkımızı savunmak için bireysel sorumluluğumuzu üstlenmeli ve sağlık farkındalığımızı arttırıp, sağlıklı ve iyi olma halinin sürdürülmesi için gerek bireysel, gerekse toplumsal rollerimizin farkında olmalıyız" diyen Check-up Uzmanı Dr. Gözde Nizamoğlu Mercan, "Unutmayalım ki sağlık, en değerli varlığımızdır ve herkesin en temel hakkıdır. Sağlıklı olmak; yaşam kalitemizi artırır, günlük aktivitelere katılımımızı sağlar ve potansiyelimizi maksimize etmemize yardımcı olur. İşte bu yüzden, bu dünya sağlık gününde, “hakkımız olan sağlığımız” için rutin sağlık kontrollerimizi yaptırmayı ihmal etmeyelim" ifadelerini kullandı.

Etiketler doktor sağlık