670 milyon liralık tünellerde heyelan meydana geldi

Çorum’da 4 yıl önce 670 milyona ihale edilen, halen yapımı devam eden T1 tünelinin girişinde heyelan meydana geldi. Yamaçtan kopan kaya parçaları servis yoluna düştü.

Heyelan Çorum’un Laçin İlçesi’nde Kırkdilim mevkiinde oldu
Google Haberlere Abone ol

Elvan Yılmaz

ÇORUM – Çorum’un Laçin İlçesi’nde Kırkdilim mevkiinde yapımı devam edilen T1 diye adlandırılan tünelin girişi heyelan nedeniyle yıkıldı. Heyelan öncesi, tehlikenin fark edilmesi ve önlem alınması nedeniyle şans eseri bir can kaybının yaşanmadığı Kırkdilim’deki heyelanda, yamaçtan kopan kaya ve toprak parçaları servis yoluna aktı.

Heyelanın ardından Karayolları Müdürlüğü’nden gelen ekipler olay yerinde inceleme yaparak rapor oluşturdu. Heyelan nedeniyle oluşan maddi hasarın sigortadan karşılanacağı öğrenildi.

TÜNELLERİN YAPILDIĞI ALAN HEYELAN BÖLGESİ

Kırkdilim’de yapımına devam edilen tünellerin bulunduğu mevkii heyelan bölgesi olarak biliniyor. Kırkdilim bölgesine daha öncede ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla tek bir tünel yapılmış, yapımı biten tünelde kısa bir süre sonra göçmeler meydana geldiğinden kapatılmıştı.

TÜRKİYE'NİN EN TEHLİKELİ YOLLARI ARASINDA

Türkiye'nin en tehlikeli yolları arasında gösterilen, 40 keskin virajı bulunan, Çorum-Osmancık yolundaki Kırkdilim geçidinde meydana gelen kazalar ve ulaşım güçlüğü nedeniyle 1979'da tünel projesi gündeme getirilmişti. Dört yıl önce ihalesi yapılarak Kırkdilim geçidinde toplam uzunlukları 4 kilometre olan üç tünel projesi için çalışma başlatıldı. Çorum-Osmancık yolu üzerinde yapımına başlanan ve 670 milyon liraya mal olacak projenin bağlantı yollarıyla birlikte 2021 yılında tamamlanması planlanıyordu.

Etiketler Çorum tünel heyelan