65 yaş üstüne adrese teslim e-Devlet şifresi hizmeti başvurusu açıldı

65 yaş üstü için adrese teslim e-Devlet şifresi uygulaması başladı. PTT kargo personeli yüzyüze doğrulamayla şifreyi kişilere iletecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 65 yaş üstü kişilere "adrese teslim e-Devlet şifresi" hizmeti, Ankara ve İstanbul'un ardından tüm Türkiye'de başvuruya açıldı.
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, uygulamayla kişilerin e-Devlet şifresi için PTT şubelerine gitmeden başvurularını e-Devlet'ten yapabildiklerini ve şifrelerini evlerinde teslim alabildiklerini söyledi.

Koç, e-Devlet Kapısı üzerinden yapılan şifre talebinin PTT AŞ'ye iletildiğini, PTT kargo personelinin de şifreyi kişilere teslim ettiğini anlattı.

Kişiler şifre zarfını teslim aldıktan sonra e-Devlet Kapısı ana sayfasında aktivasyon için istenen gerekli kimlik bilgilerini girerek hesabını aktif hale getirebiliyor.

ŞİFRE YÜZYÜZE DOĞRULAMA İLE TESLİM EDİLİYOR

e-Devlet Kapısı şifresi almayan 65 yaş üstü kişiler uygulama kapsamında "www.turkiye.gov.tr" adresi üzerindeki başvuru formunu doldurarak, şifrenin adreslerinde kendilerine teslim edilmesini isteyebiliyor. Şifre teslimleri, ilgili kişiyle yüz yüze kimlik doğrulaması gerçekleştirildikten sonra yapılıyor.

İLK OLARAK ANKARA'DA UYGULANDI

İlk olarak 17 Kasım 2020'de Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde başlayan uygulama bu yılın şubat ayı itibarıyla İstanbul'a da yayıldı. (AA)