62 yaşındaki kadının ölen kocasından sperm almasına izin verildi

Batı Avustralya'da 62 yaşındaki kadının ölen eşinden sperm almasına izin çıktı. Ancak ayrı bir mahkeme kararı gerektireceğinden, kadının spermi kullanmamasına onay verilmedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avustralya'da mahkeme, 62 yaşındaki kadının ölen eşinden sperm almasına izin verdi. Kadın, 61 yaşındaki eşinin 2023'ün sonlarına doğru hayatını kaybetmesinin ardından mahkemeye başvurdu. Eşinin naaşı Sir Charles Gairdner Hastanesi'ne götürüldü ancak adamın vücudundan sperm alınması talebini değerlendirecek yetkili kişinin bulunmaması nedeniyle bu işlem gerçekleştirilemedi.

Batı Avustralya eyaletinde söz konusu başvuruyu ertesi gün değerlendiren mahkeme, çiftin iki çocuğunun olduğunu ancak her iki çocuğun da ayrı kazalarda hayatını kaybettiğini bildirdi.

The Guardian'ın aktardığına göre çift, çocuklarının ölümünden bu yana başka bir çocuk sahibi olmak istiyordu ancak doğum uzmanı, kadının yaşı nedeniyle hamile kalamayacağını söylüyordu. Mahkeme, çiftin 20 yaşındaki kuzeninin tüp bebek işleminde taşıyıcı annelik yapmaya gönüllü olduğunu da aktardı.

Başvuruyu kabul eden yargıç Fiona Seaward, kadının spermi almasına izin verdi ancak ayrı bir mahkeme kararı gerektireceğinden spermi kullanmamasına onay vermedi. Batı Avustralya'da yasal olarak 'ölümden sonra döllenme' işlemine izin verilmiyor. Kadının, eşinden alınan spermi kullanması için bir yargı bölgesine nakledilmek üzere başvuruda bulunması gerekiyor. (DIŞ HABERLER)