610 milyon dolarlık kripto hırsızlığı: Çalınan coinlerin yarısı iade edildi

Poly Network isimli platformdan 610 milyon dolar değerinde coin çalan hackerlar, 342 milyon dolarlık kripto parayı iade etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kripto para tarihinin en büyük hırsızlığı olarak önceki meydana gelen hacker saldırısında yeni bir gelişme yaşandı. Saldırının arkasındaki hackerlar, çaldıkları yaklaşık 610 milyon dolarlık coinlerin yarısını iade etti.

Hackerlar, Poly Network isimli platformdan 610 milyon dolar değerinde coin çalmıştı. Bu olay, tarihin en büyük kripto para hırsızlığı olarak nitelendirilmişti. Poly Network'ten bugün yapılan açıklamadaysa, hackerların 342 milyon dolarlık kripto parayı iade ettiği belirtildi.

Buna göre, 4.6 milyon dolar değerinde ethereum, 252 milyon dolar değerinde BSC ve 85 milyon değerinde polygon iade edilirken, 268 milyon dolar değerinde ethereum hâlâ kayıp.

Poly Network'ü hackleyen kişilerin iade sürecine dün başladığı aktarılıyor. Uzmanlar ise böylesi büyük miktarda çalıntı kripto parayı aklamanın çok zor olması nedeniyle hackerların iade kararı almış olabileceğini belirtiyor. (DIŞ HABERLER)