60 yıllık soygunun sırrı çözülüyor: The Duke

Oyuncu Helen Mirren ve Jim Broadbent'in  başrolünde olduğu The Duke 3 Eylül'de vizyonda olacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanyol ressam Francisco Goya'nın Wellington Dükü portresi, İngiltere'de Ulusal Galeri'de sergileniyordu. 1961'de camdan giren hırsız tabloyu çaldı. 57 yaşındaki otobüs şoförü Kempton Bunton, 1965'te soygundan tutuklandı. 115 kiloluk Bunton'ın çeviklik isteyen bu
soygunu nasıl yaptığı bir türlü anlaşılamadı. Soygun, 1962'deki Bond filmi Dr No'da işlendi. Ancak gerçek hırsızın kimliği yeni ortaya çıktı. İngiliz medyasının ulaştığı belgelere göre müzeyi Bunton'ın oğlu Jackie soydu.

Jackie, 1969'da başka bir suçtan yakalanınca parmak izinden müze hırsızlığı anlaşılır diye itiraf etti. Ancak savcılık delil yetersizliğinden soruşturma açmamıştı. O soygun bu kez Oscarlı oyuncu Helen Mirren ve Jim Broadbent'in  başrolünde olduğu filmle beyazperdeye uyarlanıyor. The Duke isimli film, 3 Eylül'de vizyonda olacak. 

THE DUKE'NİN KONUSU 

60’lı yaşlarında olan Kempton Bunton, geçimini taksicilik yaparak sağlar. Bir gün Kempton, Londra'daki Ulusal Galeri'den Wellington Dükü'nün portresini çalar. Hükümete bir not gönderen Kempton, hükümetin yaşlılara daha fazla bakım yapmasını sağlamak için tabloyu çaldığını, isteklerinin gerçekleşmesi durumunda tabloyu geri vereceğini belirtir. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)

Etiketler goya the duke sinema