60 yaşında üniversiteyi birincilikle bitirdi

Yaşı nedeniyle öğrencilere 'hoca' olmadığını bir türlü anlatamayan Şerif Aslan, Trakya Üniversitesi heykel bölümünden birincilikle mezun oldu.

Şerif Aslan
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi heykel bölümünü birincilikle bitiren Şerif Aslan'ın yeni hedefi, yüksek lisansa başlamak. Yaşı nedeniyle okurken bazı zorluklar yaşadığını anlatan Aslan "Beni her gören, 'Hocam merhaba' yada 'Hocam bir şey sorabilir miyim?' diyordu. Ben talebe olduğumu bir türlü anlatamadım" dedi.

'ÖĞRENCİ OLDUĞUMU BİRİNCİLİK KÜRSÜSÜNE ÇIKINCA İSPATLADIM'

AA'nın haberine göre, Aslan yeteneğine güvenerek 2018 yılında Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ne girdi. Heykel bölümünü birincilikle tamamlayan Aslan, başarısının mutluluğunu yaşadığını söyledi. Yaşı itibarıyla farklı gözle bakılsa da okumaktan ve çalışmaktan hiçbir zaman vazgeçmediğini anlatan Aslan, üniversiteyi de bitirerek birikimlerini sanata dönüştürdüğünü vurguladı. Aslan, yaş itibarıyla diğer öğrencilerden farklı olduğu için üniversitede kendisini herkesin kendisini öğretim üyesi sandığını, öğrenci olduğuna bir türlü insanları inandıramadığını anlattı.

"Öğrenci kimliğimi göstersem de bana inanmıyorlardı" diyen Aslan, şöyle konuştu: "Beni her gören, 'Hocam merhaba' ya da 'Hocam bir şey sorabilir miyim?' diyordu. Ben talebe olduğumu bir türlü anlatamadım. Yemekhaneye girdiğimde bile ben öğrenci olduğumu söylememe rağmen 'hocam' demekten vazgeçmediler. Bir türlü 'hoca' olmadığımı ispatlayamadım. Herhalde öğrenci olduğumu bugün birincilik kürsüsüne çıktığımda ispatladım." (HABER MERKEZİ)