6 yıldır sürüyor: Evrensel'e açılan dava bir kez daha ertelendi

Evrensel'de 2016’da yayınlanan bir haber nedeniyle Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Çağrı Sarı ve imtiyaz sahibi Arif Koşar hakkındaki açılan dava 15 Kasım'a ertelendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Evrensel’de 2016'da yayımlanan haber nedeniyle TCK 301’den 5 aylık hapis cezası alan dönemin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Çağrı Sarı ve eski imtiyaz sahibi Arif Koşar hakkındaki kararın Yargıtay'dan dönmesi sonrası ilk duruşma dün görüldü.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Sarı ve Koşar katılmazken Avukat Devrim Avcı hazır bulundu. Bozma ilamına uyulmasını talep eden Avcı, Sarı ve Koşar’ın beraatına karar verilmesini istedi. Mahkeme bozma ilamının Arif Koşar’ın güncel adresine tebliğ edilmesi için davayı 15 Kasım saat 10:40’a erteledi.

6 YILDIR DEVAM EDİYOR

Evrensel’de 15 Mart 2016’da yayımlanan “Polis Nusaybin’de halkı taradı: 3 yaralı” başlıklı haber nedeniyle TCK 301. maddeden dava açılmış, 6 Haziran 2017’de görülen karar duruşmasında, o dönem Sorumlu Yazı İşleri Müdürü olan Çağrı Sarı ve o dönem imtiyaz sahibi olan Arif Koşar hakkında “devletin askeri veya emniyet teşkilatını aşağılamak” suçlamasıyla 5'er ay hapis cezası verilmişti. 

İstinaf mahkemesinde onanan karar Yargıtaya taşınmıştı. Yargıtay ise oy birliği ile hükmün bozulmasına ve dosyanın İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesine gönderilmesine karar vermişti. (HABER MERKEZİ)