6 yıldır güçlendirilmeyen hastaneye ‘sağlam’ denildi

2017 yılında güçlendirme raporu alan, ancak güçlendirilmeyen Lice Devlet Hastanesi'ne deprem sonrası “sağlam” raporu verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maraş depreminin ardından Diyarbakır’da onlarca bina ağır hasar gördü. 2017 yılında “güçlendirme” raporu verilen Lice Devlet Hastanesi dahil, Diyarbakır ve ilçelerinde hizmet veren hastanelere sağlam raporu verildi.

Amida'nın haberine göre, Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü, kentte hizmet veren hiç bir hastane depremde hasar görmedi. Sadece Bağlar Semt Polikliniği binası, depremde az hasar gördü. Az hasarlı binaların kullanılmasında bir sıkıntı olmadığı için bina hizmet vermeye devam ediyor.

Diyarbakır’da depremin ilk günü, Dağkapı Çocuk Hastanesi’ndeki hastalar yan taraftaki Askeri Hastane’ye nakledildi. Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi’nin yatan hasta servisindeki bazı katlar da tahliye edildi.

 

Ancak iddialara göre, hem Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi hem de Dağkapı’daki Çocuk Hastanesi’ne geçmiş yıllarda, çürük raporu verildi. Hastanelerden biri için tahliye biri için ise, güçlendirme önerisi yapıldığı, ancak aradan geçen zaman da hiçbir işlemin yapılmadığı, son depremdeki kontrolün ardından iki binanın da “hasarsız” raporu aldığı belirtildi. (HABER MERKEZİ)