6 yıl önce Alzheimer’a yakalanan Sadan Ünüvar’ın hastalık süreci film oldu: Canan Ergüder başrolde

Alzheimer hastalığına dikkat çekmek amacıyla çekilen ‘Sadan Hanım: Bir İstanbul Hanımefendisi’ belgesel filmi, bugün izleyicilerle buluştu. Belgeselde Sadan Ünüvar'ı Canan Ergüder canlandırıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Alzheimer hastalığına dikkat çekmek ve toplumsal bilinci artırmak amacıyla çekilen "Sadan Hanım: Bir İstanbul Hanımefendisi" belgeseli 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü’nde gösterime girdi. Yönetmen Göksel Gülensoy filmde, 6 yıl önce Alzheimer’a yakalanan Sadan Ünüvar’ın çocukluğundan ölümüne kadar Türkiye ve yurt dışında geçen hayatını, hastalık sürecini dokü-drama türünde anlattı.

Bugün sinemalarda izleyicilerle buluşan filmde Sadan Ünüvar'ı, oyuncu Canan Ergüder canlandırdı. Ünüvar'ın askeri ataşe olan eşi Ziyaeddin Ünüvar'ı ise Kenan Ece oynadı.

Alzheimer hastası Sadan Ünüvar'ın hayatını gözler önüne seren film, gelecekte her üç kişiden birinin Alzheimer olacağı ön görülen Türkiye'de hastalığın erken teşhisine dikkat çekmeyi amaçlıyor. 

Filmde Sadan Ünüvar'ı canlandıran ve  bir süredir meme kanseri tedavisi gören oyuncu Canan Ergüder, uzun zaman sonra ilk kez dün akşam yapılan filmin galasında görüntülendi. Sağlık durumuna ilişkin konuşan Ergüder, "Gayet iyiyim, toparlıyorum. Zor bir süreçti... Tedavim bitmek üzere. Kemoterapim bitti, radyoterapim de bitmek üzere" dedi.