6 yaşındaki çocuğa cinsel istismar davasında tutuklama talebine ret

Mardin'de çocuğa cinsel istismar davasının ilk duruşması bugün görüldü. Adlı tıp raporuna rağmen sanığın tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mardin Kızıltepe'de Tahir A. adlı sanığın, 6 yaşındaki çocuğa cinsel istismar suçundan yargılandığı dava, Mardin 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmada savunma yapan sanık, kendisine iftira atıldığını ileri sürdü. Savunma ve beyanların ardından mahkeme heyeti, avukatların, sanığın tutuklanması yönündeki talebini reddetti. Bir sonraki duruşma ise 7 Aralık tarihine ertelendi.

ADLİ TIP RAPORU ÇOCUĞU DOĞRULADI

Çocuğun Aralık 2020’de maruz bırakıldığı cinsel tacizi ninesine anlatması sonucu, olay ortaya çıktı. Pedagog eşliğinde dinlenen çocuğun ifadelerine yer verilen iddianamede, ayrıca aile fertlerinin de tek tek ifadeleri yer aldı. Sanık Tahir A. ise, ifadesinde kendisine iftira atıldığı iddiasında bulundu.

Mardin Adli Tıp Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan raporda, çocuğun beyanlarının güvenilir olduğuna yer verildi. Yine bilirkişi raporuna dair de iddianamede, “(..) mağdurenin alınan beyanında olayın zamanına ilişkin net ifadelerde bulunmasa da mağdurenin ısrarlı ve istikrarlı şekilde atılı eylemlere maruz kaldığını beyan ettiği, adli görüşme ve değerlendirme raporu ile adli psikiyatri raporunda mağdurenin beyanlarına itibarı engelleyecek, herhangi bir durumun saptanmadığının ve beyanlarının güvenilir olduğunun belirtildiği” denildi. 
(Kaynak: Mezopotamya Ajansı)