6 kişinin öldüğü tur otobüsü kazası: Gezi 3 kez ertelenmiş

Konya'da 6 kişinin öldüğü tur otobüsü kazasındaki seyahat planının bir ay içerisinde üç kez ertelendiği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Konya'da tur otobüsünün şarampole devrildiği kazada ölen Yasemin Özkan ile Nazan Uysal İzmir'de defnedildi. Kazada eşi Yasemin Özkan'ı kaybeden Erman Özkan'ın, uzun süredir birlikte Kapodakya gezisi için plan yaptığı öğrenildi. Aynı kazada ölen Nazan Uysal'ın ise evlilik hazırlığındaydı. Turun olumsuz hava şartları nedeniyle 1 ay içerisinde 3 kez ertelendiği de ortaya çıktı.

6 KİŞİ ÖLDÜ 41 KİŞİ YARALANDI

İzmir'den Kapadokya'ya giden Metin Ç. yönetimindeki Enko Tur'a ait tur otobüsü, dün saat 06.30 sıralarında Konya-Aksaray yolunda devrildi. Kazada otobüste yolculardan Yasemin Özkan, Nazan Uysal, Mustafa Karakan, Mehmet Alçık, Büşra Nur Kaçan ve Aslıhan Akdoğan vefat etti, 41 kişi de yaralandı. 

Kazada belediye işçisi eşi Erman Özkan ve arkadaşları Yahya-Serap Arslan çifti ile çıktığı yolculukta vefat eden 1 çocuk annesi Yasemin Özkan'ın cenazesi, İzmir'e getirildi. Menemen ilçesindeki Mahkeme Camii'nde Özkan için cenaze namazı kılındı. Cenazeye aynı kazada yaralanan eşi Erman Özkan, oğlu Çınar Özkan, yakınları ve vatandaşları katıldı. Erman Özkan ve oğlu namazda yan yana saf tuttu. Yasemin Özkan'ın cenazesi, öğle namazının ardından Çavuşköy Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

Kazada ölen tarih bölümü mezunu, Wushu Kung Fu milli sporcusu Nazan Uysal için ise Hacı Fatma Tatari Camii'nde cenaze düzenlendi. Cenazeye Uysal'ın babası Zekeriya Uysal, annesi Şenel Uysal, kız kardeşleri Nurgül Uysal ve Rümeysa Uysal, arkadaşları ve yakınları katıldı. Çok sayıda madalyası bulunan Uysal'ın tura arkadaşlarıyla katıldığı belirtildi. Ayrıca evlilik hazırlığı yapan Nazan Uysal'ın mayıs ayında sözlenmeyi planladığı erkek arkadaşının kendisini turdan 1 gün önce uğurladığı öğrenildi. Uysal'ın cenazesi Manisa'nın Demirci ilçesinde toprağa verildi. 

ŞOFÖRLERDEN 1'İ TUTUKLANDI

Kazayla ilgili ikinci şoför Haçım Beyazkuş tutuklandı. Tedavisi devam eden otobüsü kullanan şoför Metin Çetintaş (49) hakkında da tutuklama kararı çıkartıldığı ve taburcu edildikten sonra adliyeye çıkarılacağı belirtildi. Konya Cumhuriyet Başsavcılığının yaptığı açıklamada, ''Olay nedeniyle yaralanan ve kaldırıldığı hastanede tedavisi devam eden ve olay sırasında otobüs şoförü Şüpheli Metin Çetinbaş hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartılmış olup, şüpheli taburcu olduktan sonra Cumhuriyet Başsavcılığımızda hazır edilecektir. Otobüsün diğer şoförü olan şüpheli Haçım Beyazkuş, Konya Cumhuriyet Başsavcılığımızca 'Taksirle Ölüme ve Yaralanmaya Neden Olma' suçundan tutuklama talebiyle sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı'' denildi. (DHA)