6. Kısa Film Atölyesi başvuruları başlıyor

Köprüde Buluşmalar kapsamında düzenlenen 6. Kısa Film Atölyesi, 15-24 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. Atölyeye son başvuru tarihi, 17 Eylül.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından gerçekleştirilen Köprüde Buluşmalar, 2017 yılında İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteği ile başlattığı ilk ve ikinci kısa filmini yapacak yeni nesil genç sinemacılar için Kısa Film Atölyesi’ne devam ediyor. Köprüde Buluşmalar kapsamında düzenlenecek olan “6. Kısa Film Atölyesi”, bu yıl 15-24 Kasım tarihleri arasında hibrit veya çevrimiçi olarak gerçekleşecek.

Başvurular arasından seçilecek 5 kısa film projesinin yazar, yönetmen ve yapımcıları projelerini deneyimli yönetmen, yazar ve yapımcılar ile grup çalışması formatında geliştirebilecek. Ayrıca görüntü yönetmeni, sanat yönetmeni, cast direktörü, yönetmen asistanı ve yapım amiri ile yapılacak derslerde yapım sürecine hazırlanacaklar. Atölyenin sonunda ekipler, eğitmenler ile birlikte projelerinin profesyonel sunum dosyasını hazırlamış olacaklar. Atölyeye katılan sinemacılara sertifika verilecek.

SON BAŞVURU TARİHİ 17 EYLÜL

Kısa filmlerin sinema sektöründeki önemine dikkat çekmeyi ve uluslararası seviyede yapımların artmasına katkıda bulunmayı amaçlayan atölyelerin altıncısı için son başvuru tarihi ise 17 Eylül olarak belirlendi. 

Şimdiye kadar atölyeye katılan filmlerden "Aylin" (yön. Ozan Yoleri, yap. Alara Hamamcıoğlu), "Bugün Ölmek İstemiyorum" (yön. Onur Sefer, yap. Utkan Bugay) ve "Manzara" (Büşra Atamer Balkan) çekimlerini tamamladı. Aylin filmi dünya prömiyerini Palm Springs Uluslararası Film Festivali’nde yaparken yönetmenliğini Deniz Göktaş’ın üstlendiği "Tatilin İlk Günü" çekimlerini tamamladı ve Sami Morhayim’in yönetmenliğini ve Hilal Şenel’in yapımcılığını üstlendiği "Susam" projesi Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklendi ve 40. İstanbul Film Festivali Kısa Film Seçkisi’nde yer aldı.

Buradan başvuru yapılabilir. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)