6 ilde karantina kararları: 4 mahalle, 4 köy ve çok sayıda ev karantinaya alındı

Balıkesir'de 3 mahalle, Kars'ta 1 köy, Ardahan'da 3 köy ve Denizli'de 1 mahallede karantina uygulanmasına karar verildi. Ayrıca Adıyaman'da 2 günde 257 ev, Gaziantep'in İslahiye ilçesinde de son 2 haftada 534 ev karantinaya alındı.

Karantina kararının ardından Balıkesir'in Havran ilçesindeki Eğmir Mahallesi'ne giriş ve çıkışlar jandarma tarafından kapatıldı. (Fotoğraf: Hakan Firik/Anadolu Ajansı)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Balıkesir'in Altıeylül ilçesindeki Balıklı Mahallesi ve İvrindi ilçesine bağlı Yürekli Mahallesi korona virüsü (Covid-19) vakaları nedeniyle karantinaya alındı. Valilikten yapılan açıklamada iki mahallede yaşayanların ihtiyaçlarının 14 gün boyunca Vefa Sosyal Destek Grubu'nca karşılanacağı belirtildi.

Balıkesir'in Havran ilçesinde bulunan kırsal 200 haneli Eğmir Mahallesi'nde bazı kişilerin Covid-19 testleri pozitif çıktı. Çok sayıda temaslı kişinin de bulunduğu 450 nüfusa sahip mahallede, hastalığın yayılımını önlemek amacıyla bugünden itibaren geçerli olmak üzere karantina kararı alındı.

Havran İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, Eğmir girişlerinde bariyer kurarak mahalleye giriş ve çıkışları durdurdu.

Kars'ın Digor ilçesine bağlı Yemençayır köyü ile Ardahan'ın merkeze bağlı Yalnızçam, Meşedibi ve Tepeler köylerinde de yeni vakalar sebebiyle karantina uygulanmasına karar verildi.

Denizli'nin Bozkurt ilçesindeki Tutluca Mahallesi de 14 gün süreyle karantinaya alındı. Sağlık ekiplerinin tarama çalışması yaptığı mahalleye giriş ve çıkışlar kapatıldı.

GAZİANTEP'TE 2 HAFTADA 534 EV KARANTİNAYA ALINDI

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde son 2 haftada çok sayıda kişinin Covid-19 testi pozitif çıktı.

Bunun üzerine İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından 51 mahalledeki 534 evde 2 bin 6 kişi için karantina uygulanması kararı alındı.

İslahiye'de karantinaya alınan evlere uyarı yazıları asıldı. (Fotoğraf: Zekeriye Şimşek/Anadolu Ajansı )

Karantinaya alınan evler, Hıfzıssıhha Kurulu kararı uyarınca İslahiye Belediyesi ekipleri tarafından dezenfekte edildi, polis ve jandarma ekiplerince evlerin bulunduğu yerlere uyarı yazıları asıldı ve güvenlik şeridi çekildi.

Adıyaman Valiliği, 2 günde kent merkezindeki 257 evin karantinaya alındığını açıkladı. Farklı mahallelerde bulunan evler, 14 gün süreyle karantinada tutulacak. (AA)