53 gündür adli tıptan sonuç gelmiyor: Ceset kayıp polise mi ait?

Tokat Almus'ta bulunan cesedin, izne çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan polis Musa Tüzün'e ait olduğu iddia edildi. 53 gün geçmesine rağmen halen adli tıptan bir sonuç çıkmadı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Tokat Almus İlçe Emniyet Amirliği’nde görev yapan 39 yaşındaki polis memuru Musa Tüzün, 22 Ekim 2021 günü yıllık izne ayrıldı. O günden sonra Tüzün'den bir daha haber alınamadı. Tüzün'ün ailesi 28 Ekim 2021 günü kayıp başvurusunda bulundu. Ailenin ve yetkililerin girişimleri sonucu Tüzün için arama çalışmalarına başlandı. AFAD, Jandarma ve emniyet sahayı kilometrelerce taradığını ve Tüzün'e ait bir iz bulamadığını açıkladı.

53 GÜN OLDU ADLİ TIP RAPORU ÇIKMADI

Aradan geçen yaklaşık sekiz ayın ardından ise Tokat'ta Almus TOKİ konutlarının yakınlarındaki ormanlık alanda tesadüfen bir ceset fark edildi. Durum polise ihbar edildi. Olay yeri inceleme ekipleri, jandarma ve savcı bölgeye gitti. Kırsalda yapılan aramalarda Tüzün'e ait olduğu belirlenen bir silah ve çanta da bulundu. Tüzün ailesi çağırıldı ve ceset incelenmek üzere Almus Devlet Hastanesi'ne götürüldü. “Ne zaman belli olur?” diye soran aileye savcı, “15-20 gün içerisinde sonuç çıkar” dedi. Ancak bugün 53'üncü gün olmasına rağmen incelemelerden henüz bir sonuç çıkmadı.

'SÜLEYMAN SOYLU BENİM ÇOCUĞUMU BULMAK İSTESE BULURDU'

Tüzün'ün babası Yusuf Tüzün, 53 gündür adli tıptan sonuç çıkmamasına tepki gösterdi. Tüzün, “Çocuğu izne çıkardılar daha da haber alınamadı. Süleyman Soylu bulmak istese benim çocuğumu 24 saat içerisinde bulurdu. Benim çocuğum AK Partili olsa 24 saat içerisinde bulunurdu. Didik didik edilir yine bulunurdu. 7 buçuk ay sonra cesedi bulundu. İki ay oldu adli tıptan haber alamıyoruz. Bu ne biçim düzen! Savcı beyle görüştük 15-20 günde çıkar demişti. Bugün 53 gün oldu haber alamıyoruz” dedi.

EMNİYET: BİZDE BİR HABER YOK SİZDE VAR MI?

Tokat Emniyeti'ni de aradığını dile getiren Tüzün, son görüşmesinde yetkililere “Oğlumdan bir haber var mı?” diye sorduğunu, emniyet yetkilisinin ise “Bizde bir haber yok sizde var mı?” şeklinde cevap verdiğini dile getirdi. Verilen cevaba tepki gösteren Tüzün, “Dalga geçer gibi cevap veriyorlar. 6-7 kilometre aradık, taradık diyorlar. Bin 700 metrede yatan çocuğumu bulamadılar. Çocuğun cenazesini senin benim gibi insan buluyor. Mermi kovanı da yok. Mermi kovanı yenilenecek, yutulacak bir şey değil. Nereye gitmiş olabilir ki? Silah sesinin ne kadar uzağa gittiğini anlamak için bölgede bir silah atmayı önerdim. Komiserler de jandarma da savcı da kabul etmedi. Düğünlerde atılan silah bile bir hayli uzaktan duyuluyor. Bin 700 metre öteden duyulmamasına imkan yok” diye konuştu.

'PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ'

Adli tıptan sonucunun bir an önce çıkmasını istediklerini dile getiren Tüzün, olayın intihar mı yoksa cinayet mi olduğunun araştırılması için her türlü hukuki girişimde bulunacaklarını vurguladı. Tüzün, “MİT mi aldı, İstihbarat mı aldı yoksa intihar mı etti her ne olmuşsa sonuç bekliyoruz. Evladım intihar mı etti yoksa öldürüldü mü bilmek istiyoruz. Bu işin peşini bırakmayacağım. Araştırılması için her türlü hukuki girişimde bulunacağız” ifadelerini kullandı.