500 doz aşıyı sabote eden eczacı 'komplo teorisyeni' çıktı

ABD'de 570 doz aşıyı kasıtlı olarak bozan eczacı Stephen Brandenburg'ün, aşıların 'insan DNA'sını değiştirerek zarar verebileceğine' inandığı ve bu yüzden aşı dozlarını sabote ettiği kaydedildi. Brandenburg'ün komplo teorisyeni olduğu, çok sayıda silah ve yiyeceği toplu olarak sakladığı ve 'güvende hissetmediğini' söylediği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD’nin Wisconsin eyaletinde en az 500 doz korona virüsü aşısını kasten bozan eczacı Stephen Brandenburg'ün komplo teorisyeni olduğu ve aşıların insan DNA'sını değiştirerek zarar verebileceğine inandığı belirtildi. Brandenburg'ün, 'güvenli olmadığına inandığı' gerekçesiyle aşı dozlarını kasıtlı olarak bozduğu aktarıldı. 

Boşanma sürecinde olduğu eşi, Brandenburg'ün 'hükümetin siber saldırılar planladığını ve elektrik şebekelerini kapatacaklarını' söylediğini aktardı. Brandenburg'ün, çok sayıda silah ve yiyeceği toplu olarak sakladığını ve 'güvende hissetmediğini' söylediği de kaydedildi. 

AŞI DOZLARI 11 BİN DOLAR DEĞERİNDE

46 yaşındaki Brandenburg, 24 Aralık gecesi aşıları kasıtlı olarak buzdolabından çıkardı ve dışarıda bıraktı. Bundan iki sonra, 26 Aralık günü bir çalışma arkadaşı aşıların buzdolabında olmadığını fark etti. Kullanılamaz hale gelen 570 doz Moderna aşısının, yaklaşık 11 bin dolar değerinde olduğu tespit edildi.

Bu dozlarla yaklaşık 60 kişiye aşı yapılmış, üretici firma Moderna, soğuk zincirden çıkarılarak etkisiz kalan aşıların birine yapılmasının herhangi bir güvenlik riski taşımadığını açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)