'5 yıldızlı otel konforunda' denilmişti: Etlik Şehir Hastanesi'ni su bastı

Ankara'da sağanak sonrası su basan Etlik Şehir Hastanesi’nde önlem için konulan su tahliye motorları çalışmadı. Tıbbi malzemeler ve ekipmanların bazıları kullanılamaz hale geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'da 8 ay önce açılan hasta garantili Etlik Şehir Hastanesi'nin fizik tedavi bölümünün ön ve arka kapıları ile çatısını, önceki gün meydana gelen sağanak yağışlarda su bastı. Önlem için konulan su tahliye motorları ise çalışmadı. Binanın eksi birinci katındaki tıbbi malzemeler ve ekipmanlar da su aldı, bazıları kullanılamaz hale geldi.

Cumhuriyet'ten Merve Kılıç'ın haberine göre Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şube Başkanı Kubilay Yalçınkaya, yaşanan duruma ilişkin “Otel konforunda 5 yıldızlı hastanelerin, gecekondu gibi kapısından bacasından su ve çamur basıyor. Önlem için yapılan ekipmanın çalışmaması ve binanın çatısından su akması yüklenici firmanın eksik işlemlerinden kaynaklanıyor” ifadelerini kullandı.

Yalçınkaya, hastaların enfeksiyon riski olduğuna da vurgu yaptı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan da binanın yanlış yere yapıldığını ifade etti. (HABER MERKEZİ)