5 ilde operasyon: Sedat Peker hakkında gözaltı kararı

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in de aralarında bulunduğu 63 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 121 adrese operasyon düzenlenirken Peker'in yurt dışında olduğu belirlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul merkezli 5 ilde, 63 kişiye "organize suç örgütü" operasyonu başlatıldı. Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in de aralarında bulunduğu kişilere yönelik, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "nitelikli yağma", "gasp", "rüşvet", "yaralama", "tehdit" ile "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" gibi birçok suçlama yer aldı. Haklarında gözaltı kararı verilen 63 kişiden 49'u gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bu kapsamda 121 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Ayrıca Ankara, Kocaeli, Trabzon ve Hatay'da çok sayıda kişi gözaltına alınırken aralarında Sedat Peker'in evinin de olduğu adreslerde arama yapıldı. Aramalarda çok sayıda silah, mermi ve çelik yelek bulundu.

Y
eni delillerle birlikte Sakarya ve Konya'da da bazı adreslere operasyonlar düzenlendi. Sedat Peker'in ise yurt dışında bulunduğu öğrenildi. (AA)