5 aylık hamileyken öldürülen Sezen Ünlü'nün davası ertelendi

Konak'ta 5 Aylık hamile Sezen Ünlü'nün dini nikahlı eşi Anıl Yolum tarafından öldürülmesine ilişkin açılan davada mahkeme, tanıkların dinlenmesi için davayı şubat ayına erteledi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir'in Konak ilçesinde geçen mart ayında 5 aylık hamile olan 17 yaşındaki Sezen Ünlü, ayrı yaşadığı dini nikahlı eşi Anıl Yolum tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Olayın ardından fail Yorum tutuklanırken, Ünlü'nün öldürülmesine ilişkin açılan davanın ilk duruşması İzmir Adliyesi 7'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya Ünlü'nün ailesi ve avukatları ile sanık Anıl Yolum ve avukatları katılırken, kadın örgütleri temsilcileri de duruşmayı izledi. Duruşmada ifade veren sanık Yolum, cinayeti nasıl gerçekleştirdiğini hatırlamadığını söyledi. Sanık Yolum, Ünlü'nün yanına öldürme maksadıyla gitmediğini iddia ederken, avukatlardan alınan bilgilere göre ise sanığın olay yerine maske takarak gittiği öğrenildi.

İfadelerin ardından mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesi ve dosyadaki eksiklerin giderilmesi için davayı 1 Şubat 2022 tarihine erteledi.

'KATİL NE KADAR SUÇLUYSA SÖZLEŞMEYİ ETKİN UYGULAMAYANLAR DA O KADAR SUÇLUDUR'

Öte yandan Kadın Meclisleri davaya ilişkin adliye önünde açıklama yaptı. Ünlü'nün fotoğrafları taşınan açıklamada, ailesinin Sezen'in cinsel saldırı sonrası hamile kaldığını ve faille birlikte yaşamak zorunda bırakıldığını söylediği belirtildi. Ünlü'nün failin şantajları yüzünden ayrılamadığı da belirtilen açıklamada, öldürülmeden önce darp edildiği ve şikayetçi olduğu ancak fail Yorum'un buna rağmen serbest bırakıldığı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Eğer 6284 ve İstanbul Sözleşmesi etkin uygulansaydı Sezen bugün aramızda olabilirdi. Sezen'i öldüren katil ne kadar suçluysa yasayı, sözleşmeyi etkin uygulamayanlar da en az o kadar suçludur. Bu ülkenin yetkilileri kadınları korumak ile yükümlüyken bunun yerine bir gecede İstanbul Sözleşmesi'nden imzayı geri çektiler. Bununla yetinmeyip İstanbul Sözleşmesi'nden çıktıktan sonra kadın cinayetleri yüzde 8 azaldığını iddia ediyorlar. Devletin görevi bunu açıklamaktan öte kadın cinayetlerinin önüne geçmek için adaleti sağlamaktır. Yüzlerce kadın öldürülürken matematik hesabına girenler şüpheli kadın ölümlerinin arttığını görsünler.”

Kadınların kazanılmış haklarına yapılan her saldırının katillere cesaret verdiğini de belirten Kadın Meclisleri, Sezen Ünlü ve öldürülen her kadın için mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı. (DUVAR)