4 ilde yeni karantina kararları

Isparta, Hatay, Karaman ve Kütahya'da bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı. Karantinalar 10 gün süreyle geçerli olacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Isparta'nın Senirkent ilçesine bağlı Gençali köyünde Covid-19 vakaları ve temaslı sayılarında artış yaşandı. Hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla 10 gün süreyle karantina uygulanmasına karar verildi.

Hatay'da ise Arsuz ilçesinde, 268 hane ve bin 51 nüfuslu Yukarıkepirce Mahallesi'nde görülen vakalar nedeniyle mahallenin tamamının karantinaya alınmasına karar verildi. Giriş çıkış yapılmasına izin verilmeyen bölgede filyasyon ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı Tunçbilek beldesindeki Gürağaç Mahallesi'nde ise burada yaşayanların taziye ve başka nedenlerle bir araya gelerek, sosyal izolasyon tedbirlerini ihlal ettikleri ve vaka artışlarına neden oldukları tespit edildi. Yapılan değerlendirme sonucunda 10 gün süreyle bölgede karantina uygulanmasına karar verildi.

Karaman'da da merkeze bağlı Yukarıakın köyünde, pozitif vakaların ve temaslı sayısının fazla olduğu belirlendi. İl Hıfzıssıhha Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, köyde bugünden itibaren ikinci bir karara kadar karantina uygulanmasına karar verildiği belirtildi. (HABER MERKEZİ)