4 ilde karantina kararları

Gümüşhane'de bir köy, Rize'de bir mahalle, Adıyaman'da 119 ev ile Sakarya'da 4 ev korona virüsü nedeniyle karantinaya alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gümüşhane'de merkeze bağlı Dibekli köyünde pozitif vaka ve temaslı sayısı arttı. Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre bugün 13.00'ten itibaren ilgili köyde karantina uygulanmaya başlandı.

Sakarya'nın Taraklı ilçesine bağlı Mahdumlar Mahallesi'nde de korona vakaları tespit edildi. Temaslıların da bulunduğu mahallede 4 ev karantina altına alındı. 10 gün sürecek karantinada jandarma ekipleri, evlere giriş ve çıkışlara izin vermiyor.

Haftalık vaka sayılarının yüksek olduğu Rize'de ise valilikten bir açıklama geldi. Ardeşen ilçesi Yavuz köyüne bağlı Orta Mahallesi'nde bugün saat 16.00 itibarıyla karantina uygulanmasına karar verildi.

Adıyaman'da da son üç günde 119 evde karantina uygulaması başlatıldı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, kent merkezinde bazı kişilerin Covid-19 test sonuçlarının pozitif çıkması üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulu farklı mahallelerde karantinaya karar verdi. (HABER MERKEZİ)