4 ilde eğitime kar tatili

Yoğun kar yağışı nedeniyle Kırşehir ve Yozgat'ta il genelinde, Konya ve Çankırı'nın ise bazı ilçelerinde eğitime ara verildi. Kamuda çalışan engelliler ile hamile kadınlar da izinli sayılacak.

Kar yağışı nedeniyle Konya'yı Antalya'ya bağlayan kara yolunda ulaşım zaman zaman duruyor. (Fotoğraf: Kadriye Coşkun/AA)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin büyük bölümünde dünden bu yana kar yağışı etkili oluyor. Kar nedeniyle 4 ilde eğitime 1-2 gün süreyle ara verildi. 

KIRŞEHİR

Kırşehir Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime bugün (25 Mart Perşembe) ara verildiğini duyurdu. Açıklamada, engelli ve hamile kamu çalışanlarının da izinli sayılacağı belirtildi.

YOZGAT

Yozgat Valiliği'nden yapılan açıklamada, tipi ve kar sebebiyle il genelinde eğitime 25 Mart Perşembe günü ara verildiği belirtildi. Engelli ve hamile kamu çalışanları da idari izinli sayılacak.

KONYA

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre Akören, Altınekin, Bozkır, Cihanbeyli, Çumra, Emirgazi, Güneysınır, Hadim, Kadınhanı, Sarayönü, Seydişehir, Taşkent, Yalıhüyük ve Yunak ilçelerinde bugün olmak üzere 1 gün, Ahırlı ve Derbent ilçelerinde ise 2 gün yüz yüze eğitime ara verildiğini açıkladı. Dersler uzaktan eğitim yoluyla yapılacak. Meram ilçesinde ise taşıma sistemindeki okullarda yüz yüze eğitime 1 gün ara verilirken, dersler uzaktan eğitim yoluyla yapılacak.
Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan malul, engelli, kronik hastalığı bulunanlar ve hamileler de idari izinli sayılacak.

ÇANKIRI

Çankırı'nın Şabanözü ilçesinde okullar bugün için tatil edildi. Kaymakamlık, hamile ve engelli kamu çalışanlarının da idari izinli sayılacağını duyurdu. (HABER MERKEZİ/AA)