390 ışık yılı uzaklıktan yeni fotoğraf: Rho Ophiuchi

James Webb Teleskobu projesinin birinci yılında, Dünya'ya 390 ışık yılı uzaklıktaki yıldız sistemi Rho Ophiuchi'nin detaylı fotoğrafı paylaşıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) önderliğinde yürütülen James Webb Teleskobu projesinin birinci yılında, yeni bir fotoğraf geldi. Dünya'ya 390 ışık yılı uzaklıktaki yıldız sistemi Rho Ophiuchi'nin detaylı fotoğrafı paylaşıldı.

Baltimore'daki Uzay Teleskobu Bilim Enstitüsü'nde görevli Klaus Pontoppidan, "Webb'in Rho Ophiuchi görüntüsü, yıldız yaşam döngüsündeki çok kısa bir döneme yeni bir netlikle tanık olmamızı sağlıyor" dedi.

10 milyar dolarlık James Webb Teleskobu projesi, NASA önderliğinde yürütülen, Avrupa ve Kanada uzay ajanslarının da destek verdiği, uluslararası bir proje. James Webb Teleskobu 2021 yılının aralık ayında uzaya fırlatılmıştı ve şu an Dünya'dan yaklaşık 1,6 milyon kilometre uzaklıkta.

Teleskop, Dünya'ya doğru 13 milyar yıl önce, yani Büyük Patlama'nın hemen ardından yola çıkmış ışıkları bile algılayabiliyor. (DIŞ HABERLER)