36 milyon dolarlık külçe bakırı kaldırım taşıyla değiştirmişler

İsviçre merkezli bir firma, Türkiye'de 36 milyon dolar değerinde 10 bin ton bakır külçe aldı. Ancak firmanın Çin'e gönderdiği konteynerlerin içinden bakır külçe yerine bakır rengine boyanmış kaldırım taşları çıktı.

(Fotoğraf: Arşiv)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da düzenlenen operasyonda, yabancı merkezli bir madencilik şirketinin satın aldığı bakır külçeleri kaldırım taşlarıyla değiştiren 13 kişi gözaltına alındı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İsviçre merkezli bir madencilik firmasının Tekirdağ'daki bir firmadan satın aldığı ve deniz yoluyla Çin'e gönderdiği 36 milyon dolar değerindeki külçe bakırların yerine konteynerlerden bakır rengine boyanmış kaldırım taşı çıktığı şikayeti üzerine çalışma başlattı.

GÜMRÜKLEME İŞLEMİNDEN SONRA DEĞİŞTİRİLMİŞ

Polis, gümrükleme işlemi yapılan konteyner gemiye yüklenmeden mühürlerinin kırılarak içerisindeki bakır külçelerin boşalttığı ve yerlerine bakır rengine boyanmış kaldırım taşları yükledikten sonra sahte mühürleme işlemi yapıldığını tespit etti.

Soruşturma kapsamında Tekirdağ genelinde 19 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen polis, söz konusu dolandırıcılığı yaparak haksız kazanç elde ettiği ve "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "Nitelikli dolandırıcılık", "Resmi belgede sahtecilik" ile "Özel belgede sahtecilik" suçlarını işlediği belirtilen aralarında firma sahibi ve yöneticilerinin de olduğu 13 şüpheliyi gözaltına aldı. (İSTANBUL-AA)