34'üncü Ankara Film Festivali 2 Kasım'da başlıyor: Ankara'yı anlatan belgesel başvuruları açıldı

34. Ankara Film Festivali'nde "VEKAM Özel Ödülü” bu yıl da sahibini arayacak. Katılımcılar filmlerini, Ulusal Belgesel Film Yarışması kategorisinde 20 Eylül 2023 tarihine kadar gönderebilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 34. Ankara Film Festivali, 2-10 Kasım 2023 tarihleri arasında Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda izleyiciyle buluşacak. Festival kapsamında, Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM) ve Ankara Film Festivali’nin iş birliğiyle 30 bin TL'lik “VEKAM Özel Ödülü” verilecek. 

Kazanan filmin bir kopyası VEKAM Kütüphanesi ve Arşivi’nde kaynak olarak değerlendirilip akademik araştırmalara açılacak. Katılımcılar, festivale 'ulusal belgesel' türünde başvuru yapabilecek. Son başvuru tarihi ise 20 Eylül 2023 olarak belirlendi. 

Festivalden yapılan açıklamaya göre, filmlerin değerlendirilme sürecinde, görsel ve estetik niteliği kadar ele aldığı konunun Ankara kent merkezi veya ilçeleri kapsamında bir araştırmaya dayandırılarak kurgulanmış olması ödül için tercih nedeni olacak. Başvurularda Ankara Film Festivali’nin Ulusal Belgesel Film Yarışması yönetmelik koşulları aranacak. Belgesel yarışma bölümü için gönderilen filmlerin içinden Ankara ile ilgili olanlar, VEKAM jürisi tarafından değerlendirilecek.

Detaylı bilgilere ve başvuru linkine buradan ulaşılabilir. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)