32. Haldun Taner Öykü Ödülü, Eyüp Aygün Tayşir'e verildi

32. Haldun Taner Öykü Ödülü'nün kazananı açıklandı: Öykü Ödülü, Eyüp Aygün Tayşir’in kitabı 'Sabitâlem Mahallesi'ne verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bu yıl 32’ncisi düzenlenen 2021 Haldun Taner Öykü Ödülü, Eyüp Aygün Tayşir'in 'Sabitâlem Mahallesi' adlı öykü kitabına verildi. 

Haldun Taner Öykü Ödülü’nün Eyüp Aygün Tayşir’e veriliş gerekçesi Doğan Hızlan’ın jüri başkanlığını yaptığı Demet Taner, Metin Celâl, Handan İnci Elçi, Nursel Duruel ve Mehmet Zaman Saçlıoğlu’ndan oluşan ödülün seçici kurul tarafından, "Ele aldığı toplumsal kesimleri anlatırken kullandığı dil, içerdiği humor, akıcılık, çağdaş ifade gücü ve ayrıntılarla yarattığı zengin çağrışımlar nedeniyle 32. Haldun Taner Öykü Ödülü’nün İletişim Yayınları’ndan çıkan ‘Sabitâlem Mahallesi’ adlı kitabıyla Eyüp Aygün Tayşir’e verilmesine oybirliğiyle karar verilmiştir" denilerek açıklandı. 

'Sabitâlem Mahallesi', Tayşir’in '4 Hane 1 Teslim' ve 'Tuhaflıklar Fabrikası' romanlarından sonra yayımladığı ilk öykü kitabı. 1990’lı yıllardan günümüze uzanan öykülerin yer aldığı kitap, birbirine paralel konumlanmış, her biri kaydırağa benzeyen altı sokak ve bu sokakların her iki yanına dizilmiş gecekondulardan müteşekkil bir mahallenin serüvenini anlatıyor.