30 yıllık tutuklunun tahliyesi 6 ay ertelendi

Tahliyesi 6 ay ertelenen 30 yıllık tutuklu Şakir Akkurt’un ablası Şükran Akkurt, “Bu zulmü kabul etmiyorum” dedi.

Fotoğraf: MA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 53 yaşındaki Şakir Akkurt, 1994 yılında Batman'ın Beşiri ilçesinde gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Akkurt, yargılandığı Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, şu an Antalya S Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Akkurt, 24 Nisan'da cezasının infazını tamamladı. Ancak İdare ve Gözlem Kurulu (İGK) kararıyla Akkurt'un tahliyesi 6 ay ertelendi. Akkurt'un tahliyesinin "pişmanlık" dayatmasını kabul etmemesi gerekçesiyle ertelendiği öğrenildi. 

‘YETER ARTIK’

Batman'da yaşayan ve aynı zamanda Barış Annesi olan Akkurt’un ablası Şükran Akkurt, “Bu zulmü kabul etmiyorum” tepkisinde bulundu. Adalet Bakanlığı’na çağrıda bulunan abla Akkurt, "Yeter artık. 30 yılını doldurmuş bir tutsağın neden infazı ertelenir? Bazıları 3 ay, bazıları 6 ay, bazıları ise 1 yıl erteleniyor. Kürt oldukları için her şeyden mahrum bırakıyorsunuz. Sadece Kürt olması onların düşman olarak görülmesine yetiyor. İnfazlarını yakmayın" ifadelerini kullandı. 

Abla Akkurt, cezaevlerinde devam eden eylemlere işaret ederek, "Tutsaklar telefon ve görüşlere çıkmıyorlar. Aileler onlardan hiç haber alamıyor. CPT Türkiye’ye geldi ama hiçbir sonuç çıkmadı. Biz bir sonuç almak istiyoruz ve vakit kaybetmeden tutsakların durumuyla ilgili çözüm bekliyoruz. İki aydan fazladır çocuklarınızdan, kardeşlerinizden hiçbir haber alamıyoruz. Gelin birlikte alanlarda sesimizi duyuralım. Hep birlikte bir çare arayalım."

 

(HABER MERKEZİ)