30 yıllık garsondan Devlet Bahçeli ve Binali Yıldırım'a: Yemek yediğiniz işletme kapanıyor

Korona virüsü nedeniyle çalıştığı işletmesi kapanan 30 yıllık garson Necip Taştan, binlerce meslektaşı gibi maddi manevi anlamda zor günler geçiriyor. Bugüne kadar sayısız politikacıya servis yapan Taştan, "Sesimizi duyun. Yemek yediğiniz işletmeler kapanıyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü nedeniyle kapatılan işletmelerden biri de yiyecek içecek sektörü oldu.  İşletmelerin kapanması nedeniyle binlerce garson kiralarını ödeyemiyor, evlerini geçindiremiyor. Çoğu garson ise banka borçlarından dolayı hacizlik olmuş durumda. Bu garsonlardan biri de 46 yaşındaki 3 çocuk babası Necip Taştan. "Hasta olmayan hastanın acısını bilemez" diyen Taştan bugüne kadar servis yaptığı çok sayıda politikacıye sesini duyurmaya çalışıyor. 

'BİRİ BANA SÖYLESİN... SESİMİ NASIL DUYURACAĞIM'

Necip Taştan 1990'dan beri garsonluk yapıyor. Aşçılık üzerine kendisini geliştiren Taştan aynı zamanda İzmir'deki bir lokanta da garsonluk yapıyordu. İşletmesi kapanınca o da işsiz kaldı. Taştan yaşadıklarını şöyle anlatıyor: "İlkokul mezunuyum. Aşçılık belgem var. Mutfakla ilgili, servisle ilgili, çıraklık, usta eğiticilik belgesi aldım. Bir gün işsiz kalacağımı ve hükümetin buna neden olacağını hiç düşünmedim. 3 çocuğum var. 5 nüfuslu bir eve bakıyorum. Bankalara borçlarım var. Evim kira. İki çocuğum okula gidiyor. 18 yaşındaki oğlum maddi imkansızlıklar nedeniyle okula gidemedi. Şimdi biri bana söylesin: Sesimi nasıl duyuracağım?"

'ÇOCUKLARIM BİR ŞEY İSTEDİĞİNDE...'

Taştan en çok da çocuklarının durumuna üzülüyor: "Eve giderken aileme telefon açamıyorum. Bir şey lazım mı diye soramıyorum. Çocuklarım bir şey istediğinde elim boş gidecek diye çok korkuyorum. İsteyen gelir durumumuzu görebilir. Şu anda açız, aç aç... Devlet baba bizi nasıl görecek? Televizyonda şöyle böyle yapacağız diye konuşabiliyorlar. Arkadaşlarım beni arayarak, 'Ne yapacağız?' diye soruyor. Ben de soruyorum: Ne yapacağız? Sesimizi duyan var mı?"

Taştan, çalıştığı işletmenin kapanmaması için yetkililere sesinin duyurulmasını istiyor.

ELEKTRİK FATURASI, BANKA BORÇLARI...

Bu süreçte işsiz kalanları en çok etkileyen şey ise elektrik, su, doğalgaz borçlarıyla birlikte bankalardan gelen ve susmak bilmeyen 'Borçlarınızı ödeyin' telefonları. Taştan bu durum için de şöyle diyor: "Elektrik, su, doğalgaz faturasını ödemediğimiz zaman hemen kapatıyorlar. Bankalar 200 lira için günde 15 kez arıyor. Açız derken utanıyorum! 46 yaşındayım, elim ayağım tutuyor ama iş yok. Zaten işimiz olsa çalışırız, borçlarımızı öderiz. Gerçekten bizi kim dinliyorsa sesimizi duysun. Hangi kapıya gitsek elimiz boş dönüyor. Bu ülkenin evladı olarak çok üzülüyorum. Yaşayan Çeken bilir... Hasta olmayan hastanın içindeki acıyı bilemez. Bu ülkeye yıllarımı verdim. Bu işe gönül verdim. İnsanlara hizmet etmeyi severim. Ben işimi yaparım evime giderim. Alkol içene de içmeyene de saygı gösteririm."

Taştan garsonluk hayatı boyunca birçok siyasetçiye hizmet etti. Bunların arasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile eski Başbakan İzmir Milletvekili Binali Yıldırım da vardı. Taştan iki isme de seslenerek, "Yemek yediğiniz mekan kapanıyor. Kapıları kilit vurulacak. Size hizmet eden garsonlar da şu an aç. Sesimizi siz duyun. Bizi bu hallere düşürmeyin. Biz dilenmiyoruz. Bize yardım edin. Tek derdimiz evimize ekmek götürebilmek."