30 yıllık ağır hasta tutuklunun infazı 6 ay durduruldu

Malatya T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan, ileri derecede kanser hastalığı nedeniyle hastanede tedavi gören 30 yıllık hasta tutuklu Mehmet Ali Yaşa’nın infazı 6 ay durduruldu.

Fotoğraf: MA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Malatya T Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalmakta olan 30 yıllık tutuklu Mehmet Ali Yaşa, ileri derecede kanser hastası olmasından dolayı yaklaşık 1 aydır Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi görüyor. Bu süreçte sağlık durumu ağırlaşan Yaşa, 2 hafta yoğun bakım ünitesinde kaldıktan sonra normal odaya alındı.

Bunun üzerine Yaşa’nın avukatı, ceza infazının durdurulması için Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdu. Dilekçeyi değerlendiren Cumhuriyet Başsavcısı, Yaşar'ın 6 aylığına ceza infazının durdurulmasına karar verdi. Bu karar ardından Yaşa, cezaevindeki işlemleri ardından tahliye edildi.

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, Yaşa’nın 30 yıllık infaz süresini tamamlamasına 3 ay kaldığı öğrenildi.

Yaşa'ya, 1994’te Diyarbakır’da gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde “Devletin birliği bütünlüğü bozmak” iddiasıyla mübbet (36 yıl) hapis cezası verildi. 

(HABER MERKEZİ)