30 kadına kasten HIV bulaştırdı, 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı

İtalya'da HIV virüsü taşıdığını bilmesine rağmen 30 kişiyle korunmasız seks yapan Valentino Talluto'ya 24 yıl hapis cezası verildi. Talluto, dokuz yıllık bir süre boyunca kasten virüs bulaştırdığı gerekçesiyle 'ağır yaralama' suçundan mahkum edildi.

Fotoğraf: Corriera della Sera gazetesi.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya'da HIV virüsü taşıdığını bildiği halde korunmasız seks yaparak 30 kişiye virüs bulaştırmaktan suçlu bulunan 36 yaşındaki Valentino Talluto, 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Roma'da yaşayan Talluto, HIV pozitif olduğunu öğrendiği 2006'dan 2015 yılına kadar onlarca kişiye bilinçli olarak virüs bulaştırdığı gerekçesiyle "ağır yaralama" suçundan mahkum edildi.

57 KİŞİ SUÇLADI

BBC Türkçe'nin Roma muhabiri Övgü Pınar'ın İtalyan basınından aktardığı habere göre, Talluto, HIV virüsü taşıdığını öğrendikten sonra internet siteleri ve sosyal medya üzerinden tanıştığı kadınlarla korunmasız cinsel ilişkiye girdi. Talluto hakkındaki dava, 2015'te bir kadının şikayeti üzerine başladı. Hukuki işlemler sürecinde Talluto'ya 57 kişi tarafından suçlama yöneltildi.

Bu kişilerden 30'unun HIV testi pozitif çıktı. Duruşma sürecinde 2017'de Talluto hakkındaki ilk mahkumiyet kararı çıktı. 2017'de mahkeme ağır yaralama suçlamasından 24 yıl hapis kararı verirken, savcılığın "salgına yol açma" suçlamasıyla talep ettiği ömür boyu hapis cezasını ise reddetti.

YARGITAY, İSTİNAF MAHKEMESİNİN KARARINI BOZDU

Ertesi yıl İstinaf Mahkemesi'nde ceza 22 yıla indirildi. 2019'da ise İtalyan hukuk sisteminin nihai karar mercii olan Yargıtay, İstinaf Mahkemesi'nin kararını bozdu. Yeniden yapılan bu yargılamada Roma İstinaf Mahkemesi dün Talluto'yu 24 yıl hapse mahkum etti. (BBC Türkçe)

Etiketler İtalya AIDS HIV