30 Ağustos protokolü: Diyanet İşleri Başkanı, Genelkurmay Başkanı'nın önünde yer aldı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 30 Ağustos Töreni'nde, önceki yıllardan farklı olarak Diyanet İşleri Başkanı, protokolde Genelkurmay Başkanı'nın önünde yer aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı Tebrik Töreni'nde, protokol listesinde daha önce 52'nci sırada yer alan Diyanet İşleri Başkanı, 40 sıra yükselerek 12'inci sırada yer aldı. Geçen yılki törende 11'inci sırada bulunan Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları ise bu sene 14'üncü sırada yer aldı.

Deutsche Welle Türkçe'den Alican Uludağ'ın haberine göre, 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçilmeden önce Başkent Protokol Listesi'nin ilk üç sırasında TBMM Başkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanı yer alıyordu. Sistem değişikliğinin ardından listeden Başbakan çıkarılırken yeni bir protokol listesi yayınlanmadı. 

AKP GRUP BAŞKAN VEKİLİ, YÜKSEK YARGININ ÖNÜNDE

30 Ağustos Zafer Bayramı Tebrik Töreni'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan, protokol sırasına göre tebrikleri kabul ederken TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı ilk iki sırada yer aldı. Bu isimleri, daha önceki listede Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay Başkanları izliyordu. Dünkü törende ise yüksek yargı başkanlarından önce "AKP Grup Başkan Vekili"nin adı çağrıldı. Bu sıfatla Mahir Ünal, Erdoğan'ı tebrik etti.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI, GENELKURMAY BAŞKANI'NIN ÖNÜNE GEÇTİ

Daha önce 52'inci sırada bulunan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 12'nci sırada Erdoğan'ı tebrik etti.  13'üncü sırada Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı yer alırken Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlarının adı 14'üncü sırada anons edildi.

Ayrıca daha önce TBMM Başkan Vekilleri, TBMM'de Grubu Bulunan Siyasi Parti Genel Başkanları'ndan bir sıra önde gelirken dünkü törende MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin adı 9'uncu sırada anons edildi, ardından ise TBMM Başkan Vekilleri geldi. (HABER MERKEZİ)