3 ilde karantina kararları

Ordu, Kütahya ve Kayseri'de bazı bölgeler korona vakalarının artması sebebiyle karantinaya alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kayseri'nin Develi ilçesine bağlı Şıhlı mahallesi Covid-19 salgını sebebiyle karantinaya alındı. İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, Şıhlı Mahallesi'nde vaka sayılarının artması sebebiyle 10 günlük karantinayı başlattı. Mahalleye giriş çıkış yapılması yasaklandı. Halkın temel gıda ihtiyaçları için gerekli tedbirlerin alındığı belirtildi.

SİMAV'DA BİR BELDE KARANTİNADA

Kütahya'da ise Simav ilçesinde, Naşa beldesinde karantina uygulanmaya başlandı. Simav Kaymakamlığı, beldede Covid-19 pozitif vakalarının artış eğiliminde olduğunu açıkladı ve "Bulaş riskinin yüksek olması nedeniyle hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla 10 gün süreyle karantina uygulaması başlatılmıştır. Karantina süresi içinde acil durumlar dışında beldeye giriş ve çıkışlar yasaklanmıştır. Beldedeki kahvehane, bakkal, tekstil atölyesi, okul, cami ve özel sektör işletmelerinin de 10 gün süreyle kapalı olmasına karar verilmiştir" bilgisi paylaşıldı. Belde sakinlerinin ihtiyaçlarını belediye ekipleri ve muhtarlıklar karşılayacak.

ORDU'DA KARANTİNA

Türkiye'de vaka sayılarının en yüksek olduğu il Ordu'da Valilik, merkez Altınordu ilçesine bağlı Aydınlık Mahallesi'nde karantina ilan etti. (AA)