3 ilde karantina kararları

Korona virüsü nedeniyle karantina kararları devam ediyor. Balıkesir, Afyonkarahisar ve Sinop'ta bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki iki mahallede ve Manyas ilçesindeki bir mahallede karantina uygulaması başlatıldı. Valilikten yapılan açıklamada Ayvalık ilçesine bağlı Hacıveliler ve Tıfıllar mahallerindeki bazı kişilerin Covid-19 testleri pozitif çıktı. Bölgelerde temaslı kişilerin de bulunduğu belirlendi.

Manyas ilçesindeki Kalebayır Mahallesi'nde de korona vakaları tespit edildi. Mahallede karantina tedbirleri uygulanacağı ifade edildi.

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde ise Kadılar köyünde Covid-19 pozitif vakaların artması, bulaş riskinin yüksek olması nedeniyle köyde hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla yeni tedbirler alındı. Köyde yaşayanların zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamalarına ve ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina tedbiri uygulanmasına karar verildi.

Sinop'ta ise Boyabat ilçesine bağlı Oğlakçılar köyü Okçu Mahallesi'nde bazı kişilerin Covid-19 testleri pozitif çıktı. Virüsün yayılmasını önlemek amacıyla söz konusu mahallede karantina uygulamasının başlatıldığı aktarıldı. Mahalleye giriş ve çıkışlar ikinci bir duyuruya kadar kapatıldı. (AA)