28 Şubat'ta görevden alınmıştı, Kılıçdaroğlu ziyaret etti: Hata yaptık, telafi edilmesi lazım

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu, 28 Şubat sürecinde öğretmenlik mesleğinden atılan Sultan Kara'yı ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu, 28 Şubat sürecinde öğretmenlik mesleğinden atılan Sultan Kara ve ailesini Ankara’daki evinde ziyaret etti.

Ziyaret sonrası kısa bir basın açıklaması yapan Kılıçdaroğlu, aileye kendilerini kabul ettiği için teşekkür ederek sözlerine başladı.

Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Birbirini anlayan, kucaklayan bir topluma dönüşmek istiyoruz. Öncülüğünü yapmak, geçmişteki yaraları tedavi etmek gerekiyor. İnsanlar mağdur edildi, bizim helalleşmemiz ve onların mağduriyetlerini giderilmesi gerekiyor. Eşim Selvi Hanım ile birlikte bir öğretmenimizin kahvaltısındaydık.

Öğretmenimiz 28 Şubat mağduru bir öğretmen... 16 ay öğretmenlik yapabilmiş sadece. 7 müfettişin kendisini nasıl sorguladığını, görevine son verildiğini, sınıftan ayrılırken çocuklara durumu hissettirmemek için özel çaba harcadığını hissettirdi.

Devletin yapılan bu haksızlıklar dolayısıyla haksızlığa uğrayanlarla helalleşmesi lazım. Bir hata yaptık, bu hatanın telafi edilmesi lazım. İnsanların hayatlarıyla, gelecekleriyle oynuyorsunuz bunun telafi edilmesi lazım.

Bizim, toplumun, herkesin öncülük etmesi lazım. Geçmişte yaşananların tekrarlanmaması için mücadele etmemiz gerekiyor hepimizin. Bu meseleyi sistematik bir yolla çözmemiz gerekiyor, günlük politikalarla değil... Kalıcı olarak çözmemiz gerekiyor. Kalıcı olarak çözdüğünüzde zaten devlet olarak o insanlarla helalleşmiş olursunuz. Bizim amacımız da bu. Kara ailesini bizi kabul ettikleri için teşekkür ederim."

KARA, ‘BİZDEN ÖNCE ÖZÜR DİLENMELİ’ DEMİŞTİ

28 Şubat 1997'de Ankara'da Ulubey İlköğretim Okulu'nda görevli olduğu dönemde “başörtüsü” gerekçe gösterilerek mesleğinden atılan Kara, 2012 yılında yaptığı açıklamada, “Bize bunları yaşatanların tamamı bunun hesabını vermelidir. Bizden önce özür dilenmeli, sonrasında da haklarımız iade edilmelidir” diye konuşmuştu.

''Başörtüsü yasağı'' gerekçesiyle öğretmenlik mesleğinden ayrılan Kara 2015 yılında, Millî Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) “28 Şubat mağduru öğretmenlerin göreve geri dönmesi” kararını kullanmayacağını açıklamıştı. Kara bu dönem yaptığı açıklamada, ''Verilen listeden okul beğenmek yerine beyaz bir kâğıt isteyerek bu sefer atanmamın iptalini kendi ellerimle istedim. Çünkü artık devlet huzurunda işçi emeklisiydim'' demişti.

(DUVAR)

Etiketler sultan kara chp