26. İstanbul Tiyatro Festivali, Molière'in doğumunun 400'üncü yılını kutluyor

26. İstanbul Tiyatro Festivali, Fransız yazar Molière’in doğumunun 400. yılını birbirinden özel gösterilerle kutlamaya hazırlanıyor.

Kibarlık Budalası oyunu. Fotoğraf: Christophe Raynaud de Lage
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 26. İstanbul Tiyatro Festivali, Fransız yazar Molière’in doğumunun 400'üncü yılını kutlayacak. Festival programında “Molière’in 400. Yılı” teması altında, yazarın eserlerinin çağdaş uyarlamalarından 358 yıl sonra ilk kez sansürsüz sahnelenecek orijinal hâline, sinema yönetmenleri M. Caner Alper ve Mehmet Binay’ın ilk tiyatro oyunundan köklü tiyatro topluluğu Comédie-Française’in bu yıla özel yapımlarına birçok gösteri yer alıyor.

Molière’e özel bir bölüm ayıran festival ayrıca toplam 24 tiyatro, performans ve dans gösterisini bir araya getirecek. Festival açılışı, 25 Ekim’de, bir Molière uyarlaması olan 'Kibarlık Budalası Remix' ile gerçekleşecek. 

Işıl Kasapoğlu küratörlüğündeki 26. İstanbul Tiyatro Festivali, 25 Ekim - 26 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek. 26. İstanbul Tiyatro Festivali’nin programına buradan ulaşılabilir. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)