25 Kasım'da Tünel'de bir araya gelen kadınlara polis ablukası

Kadınlara yönelik şiddeti protesto etmek için Tünel'de bir araya gelen kadınlara polis izin vermedi. Çok sayıda kadın gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kadınlar bugün İstanbul'da bulunan Tünel Meydanı'nda 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle bir araya gelme çağrısı yaptı.

Kadın derneklerinin yaptığı toplanma çağrısı, Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından "toplumsal infial uyandırabileceği, iç barışı tehdit edebileceği ve kamu düzenini bozabileceği” gerekçesiyle yasaklandı.

KADINLAR: YASAK KARARINI TANIMIYORUZ

Kadınlar, Beyoğlu Kaymakamlığı'nın eylemi yasaklama kararına tepki gösterdi. Kadın dernekleri tarafından yapılan açıklamada, kaymakamlığın kararının kabul edilmeyeceği belirtildi.

Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından ilan edilen yasak sonrasında Taksim Meydanı, Taksim Tünel Meydanı ve Sıraselviler Caddesi başta olmak üzere İstiklal Caddesi'ne çıkan ara sokaklara polis bariyerleri kuruldu. Bazı sokaklara giriş ve çıkışlar kapatıldı. Taksim etrafında çok sayıda gözaltı aracı ve TOMA bekletiliyor.

VALİLİK: METROLAR ŞİŞHANE VE TAKSİM DURAKLARINDA DURMAYACAK

Öte yandan İstanbul Valiliği de kadınların bir araya gelmesini engellemek için bugün saat 15.00’dan itibaren M2 Yenikapı-Hacıosman Metro hattının Şişhane ve Taksim istasyonları ile F1 Taksim-Kabataş Füniküler seferlerini yapan araçların Şişhane ve Taksim duraklarında durmayacak.

Kadın dernekleri tarafından yapılan saat 19.00’da toplanma çağrısı öncesi İstiklal Caddesi boşaltıldı.

Geçtiğimiz yıl kurulan bariyerleri kadınlar aşmıştı ancak Emniyet bu kez barikat ve polis sayısını artırdı. Protestonun yapılması için çağrı yapılan Taksim Tünel Meydanı ise tamamen kapatıldı.

Kadınlar saat 18.00’da Tünel Geçidi Sokağı'nda bir araya geldi. Burada toplanan kadınlar Tünel Meydan'dan hareket etti. Bunun üzerine kadınların toplandığı sokağa çok sayıda polis gelerek kadınları ablukaya aldı.

“Kadınlara değil çetelere barikat”, “Katil devlet işbirlikçi polis” ve “Katil erkek işbirlikçi polis” sloganı atan çok sayıda kadın gözaltına alındı. Bu sırada polis gazetecileri kalkanlarıyla darp ederek alandan uzaklaştırıldı. Karaköy, Şişhane, Taksim Tünel meydanında, ara sokaklarda ve Haliç meydanında onlarca kadın darp edilerek gözaltına alındı. Kadınlar gözaltılara karşı Şişhane Metrosu'na çıktı.

 

Etiketler taksim 25 kasım