2023 Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri sahiplerini buldu

'Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri'nin sonuçları açıklandı. Bu yıl, öykü dalında Eris İnal; şiir dalında ise Mert Özden ödüle layık görüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Varlık dergisi tarafından düzenlenen 'Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri'nin bu seneki kazananları açıklandı. Şiir dalında oy birliğiyle 'Iska Şansı İçin Taviz' dosyasıyla Mert Özden, öykü dalında ise 'Herze ve Tedvir' dosyasıyla Eris İnal ödülü kazandı.

Öte yandan jüri üyeleri tarafından dikkate değer bulunan eserler de seçildi. Şiir dalında; Alkın Sezen'in 'Persona', Bilgehan Tuğrul'un 'Midilliler Hakkında İlginç Bilgeler' ve Rona Aslan'ın 'Böyleydi, Çağ Çürürken' adlı dosyaları dikkate değer bulundu. Öykü dalında ise; Zeynep Kabadayı'nın 'Son Sayfalar Başlangıcı' ve Sude Şencan'ı 'Papatya Suyu' dosyaları dikkate değer bulundu. 

Öykü seçici kurul jürisinde; Nursel Duruel, Mehmet Zaman Saçlıoğlu, Pelin Buzluk, Selçuk Orhan ve Birgül Oğuz yer alırken şiir seçici kurulu jürisinde ise; Zeynep Uzunbay, Nilay Özer, Seyyidhan Kömürcü, Ali Özgür Özkarcı ve Mehmet Erte yer aldı. 

ÖDÜL ALAN İSİMLERİN ŞİİRLERİ VE ÖYKÜLERİ VARLIK DERGİSİ'NDE YAYINLANACAK

Şiir dalında ödüle aday olan 279 dosyadan 18'i ön elemeyi geçti ve Alkın Sezen, Bilgehan Tuğrul, Damla Koruk, Enes Kaynakçı, Kutay Onaylı, Mert Özden, Ozan R. Kartal ve Rona Aslan'ın dosyaları jüri tarafından toplantılarda tartışmaya açıldı. Öykü dalında ise ödüle aday olan 154 dosyadan 21'i ön elemeyi geçti. Bu dosyalar içinde; Bozkurt Toral, Derya Onaran, Emirhan Mutlu, Eris İnal, İlyas Sualp Uzun, Özlem Boyacı, Sude Şencan ve Zeynep Kabadayı'nın dosyaları toplantılarda jürilerce tartışmaya açıldı. 

Ödül alan ve dikkate değer bulunmuş isimlerin söyleşileri, şiirleri ve öyküleri; Varlık dergisinin Eylül 2023 sayısında yayınlanacak.

Ödüller, 23 Eylül Cumartesi günü saat 15.00’te Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nun fuaye alanında sahiplerine takdim edilecek. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)