2021 Uluslararası Booker Ödülü David Diop'un

David Diop'un romanı 'At Night All Blood is Black' Uluslararası Booker Ödülü’nün sahibi oldu. Kitap, Aycan Başoğlu’nun Fransızca aslından çevirisiyle Sahi Kitap tarafından yayımlanacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yazar David Diop'un İngilizceye Anna Moschovakis tarafından çevrilen romanı 'At Night All Blood is Black', Uluslararası Booker Ödülü’ne layık görüldü. Yazar David Diop kazandığı bu ödülle Booker Ödülü’nü kazanan ilk Fransız yazar olurken, 50 bin sterlinlik para ödülü, yazar ve çevirmen arasında eşit paylaştırılacak.

FRANSIZCA ASLINDAN ÇEVİRİSİYLE SAHİ KİTAP TARAFINDAN YAYIMLANACAK

David Diop’un Los Angeles Times Kurmaca Kitap ödülünü de kazanan 'At Night All Blood is Black' romanı, bu yıl bitmeden Aycan Başoğlu’nun Fransızca aslından çevirisiyle Sahi Kitap tarafından yayımlanacak.

Birinci Dünya Savaşı'nda siperlerde yaşanan olayların hikâye anlatıcılığıyla aktarılan romanda Diop, bir adamın günbegün aklını yitirişini kaleme alıyor. Kitabın konusu şöyle:

"Senegal’deki köyünden çıkıp kendini Birinci Dünya Savaşı’nda Fransız Ordusu’yla birlikte Almanlara karşı savaşırken bulan Alfa Ndiaye, hayatını kaybeden arkadaşının intikamını almaya karar verir. Her gece düşman hattına sızıp bir mavi gözlü Alman askerini öldürür ve düşmanının bir eliyle geri döner. Başta arkadaşları onu kahraman olarak görseler de sonradan onun büyücü olduğuna dair dedikodular çıkar. Peki ama şeytanla anlaşmak mümkün müdür?" (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)