2021 Altın Defne Genç Şiir Ödülü’nün sahibi Emrullah Alp oldu

Altın Defne Genç Şiir Ödülü'nün bu yılki sahibi 'Gez Gör Menekşe' isimli dosyasıyla Emrullah Alp oldu. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2015 yılından beri Aalen-Antakya Kültür Derneği tarafından düzenlenen Altın Defne Genç Şiir Ödülü bu yıl, 'Gez Gör Menekşe' isimli dosyası ile şair Emrullah Alp’e verildi. Hüseyin Ferhad başkanlığında oluşan seçici kurulda Betül Dünder, Gülce Başer, Didem Gülçin Erdem ve Gonca Özmen yer aldı.

Ödülün 'Gez Gör Menekşe' isimli dosyaya verilmesinin gerekçesi ise şöyle açıklandı:

“Yaşadığı coğrafyadan ve toplumsal bilinçten beslenen lirik söyleyişle, şair ‘ben’ ile ‘biz’ (ben ve diğerleri) dengesini gözeterek yerel motifleri şiirin evrensel değerine yalın bir dille yerleştirdiği ve şiir bütünlüğüne, kendi özgünlüğünü yansıtmasındaki başarısından ötürü Altın Defne Genç Şiir Ödülü’ne değer görülmüştür.”

ÖDÜL TÖRENİ HATAY'DA DÜZENLENECEK

Ödül sonucunu sosyal medya hesabından duyuran Aalen-Antakya Kültür Derneği Başkanı Mehmet Karasu’nun sosyal medya paylaşımında ise, "Yayıncı Enver Ercan’ın anısını yaşatmak amacıyla Aalen Antakya Kültür Derneği olarak düzenlemekte olduğumuz 'Altın Defne Genç Şiir Ödülü 2021' Emrullah Alp’in 'Gez Gör Menekşe' adlı dosyasına verildi. Sevgili Emrullah Alp’i içtenlikle kutluyoruz" ifadeleri yer aldı.

Hatay’da düzenlenecek olan ödül töreni tarihi ise daha sonra açıklanacak.

EMRULLAH ALP KİMDİR?

Emrullah Alp, Aralık 1988’te İstanbul’da doğdu. Selçuk Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı ve İşletme bölümlerinden mezun oldu. Şiirleri ve yazıları Varlık, Çevrımdışı İstanbul, Yeni E, Şehir Edebiyat gibi birçok dergide yayınlandı. Alp aynı zamanda Yirmibirmart kültür ve sanat platformunun yayın kurulunda yer almakta.

Kitapları:
İçimden Hiçime (2013)
Kekeme Kırıntı (2017)
Sanı (2019)