2019'da Öcalan'ın mektubunu getirdi, 2023'te görevden uzaklaştırıldı

İBB seçimleri öncesinde PKK lideri Öcalan'ın mektubunu okuması ile gündeme gelen Munzur Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Ali Kemal Özcan görevinden uzaklaştırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2019 yerel seçimleri öncesi İmralı Adasına giderek Abdullah Öcalan ile görüşen ve Öcalan'dan getirdiği mektubu kamuoyuna duyuran Munzur Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Kemal Özcan görevinden uzaklaştırıldı.

Munzurpress'ten Ferit Demir'in haberine göre, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı, Ali Kemal Özcan hakkında PKK’nin Avrupa’daki önemli isimlerinden olan Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar ile görüşmesi ve bu görüşmeye dair bilgileri sosyal medya hesabında yayınlanmasının ardından soruşturma başlattı. Munzur Üniversitesi de Ali Kemal Özcan hakkında idari soruşturma başlatarak soruşturma tamamlanıncaya kadar Özcan’ı açığa aldı.

Ali Kemal Özcan’ın Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar ile 2001 yılında üniversiteden izin almadan görüşmüştü. Özcan bu görüşmeye ilişkin yakın zamanda sosyal medya hesabından paylaşımlar yapmıştı.

Tunceli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne davet edilen Ali Kemal Özcan burada 4 sayfalık ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Peker, "Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı bir soruşturma mevcut, bu soruşturma bilgisi bize geldikten sonra biz de üniversite olarak idari soruşturma başlattık ve soruşturma tamamlanıncaya kadar Ali Kemal Özcan’ı görevden el çektirerek açığa aldık" dedi.

Ali Kemal Özcan ise 2005 yılında İngiltere’den Türkiye’ye temelli döndüğünü, MİT ve Emniyet İstihbaratın bilgisi dahilinde iki kez Kandil’e giderek Cemil Bayık ile görüşmeler gerçekleştirdiğini, bu görüşmelerin bilgisini aynı kurumlara verdiğini ayrıca eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ile görüştüğünü söyledi.

Özcan, "26 Eylül günü Tunceli Emniyet Müdürlüğü'ne giderek 4 sayfa ifade verdim. Verdiğim ifade tutanakları şu an elimde, içeriği ile ilgili bilgi veremem. Bana sorulan her sorunun cevabını verdim. Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar ile yaptığım görüşmeyi ve sosyal medya paylaşımlarımı sordular. İfademi verdikten sonra çıktım. Bugün İse Munzur Üniversitesi'nden bana yapılan tebliğ ile açığa alındığım bildirildi" dedi.

Ali Kemal Özcan MİT ve Emniyet istihbaratın bilgisi dâhilinde Kandil'de Cemil Bayık ile iki kez görüştüğünü belirterek şöyle konuştu:

“Ben 2005 yılında birçok kurum ile görüşmeler yaptım. Hem MİT hem Emniyet istihbarat yetkilileri ile yaptığım görüşmeler sonrası Kandil’e gittim ve iki kez Cemil Bayık ile görüştüm. Görüşmenin içeriğini dönüşte her iki kurum yetkililerine aktardım. Mehmet Ağar ile de görüşerek bu konuda bilgi verip görüş alışverişinde bulundum. 2019 seçimleri öncesi önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüm. MİT yetkilileri ile görüştüm. Sonra da İmralı’ya giderek Abdullah Öcalan ile görüştüm bu görüşmenin neden yapıldığını ben açıklamıştım. Ben uzun zaman bu görüşmeyi yapmak için izin talep etmiştim. Ben kimseden gizli saklı hiçbir şey yapmam. Bunu devlet yetkilileri de biliyor.” (HABER MERKEZİ)