2 yıl aradan sonra Bodrum Canlar Şenliği: Hep beraber varız

9. Bodrum Canlar Şenliği’nde Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, konuşmasında din, dil, ırk, mezhep ayrımının hiçbir öneminin olmadığını vurgulayarak “Hep beraber varız" dedi.

Bodrum Canlar Şenliği, bu yıl dokuzuncu kez gerçekleştirildi.
Google Haberlere Abone ol

Selçuk Arslan

BODRUM - Pandemi nedeniyle iki yıl ara verilen Bodrum Canlar Şenliği, bu yıl dokuzuncu kez gerçekleştirildi.

Bugün gerçekleşen şenliğe, CHP Muğla Milletvekilleri Mürsel Alban ve Süleyman Girgin ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, İYİ Parti Kalkınma Politikaları Turizmden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun, Bodrum CHP İlçe Başkanı Halil Karahan, Bodrum İYİ Parti İlçe Başkanı Nevzat Kanber, Bodrum Belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği üyeleri ve mahalle muhtarları da katıldı. Halkın ilgi gösterdiği şenlikte, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın konuşmalarının ardından müzik dinletileri yapıldı.

Şenlik, Sabahat Akkiraz konseri ile son buldu.

‘2023'E CEMEVİ İLE GİRMEYİ PLANLIYORUZ’

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, konuşmasında din, dil, ırk, mezhep ayrımının hiçbir öneminin olmadığını vurgulayarak “Hep beraber varız” dedi. 2023’e cemevi ile girmeyi planladıklarını ifade eden Aras, “Sevgili Alevi Bektaşi Kültür Derneği, değerli muhtarlarım, değerli başkanım hep beraber çok güzel bir cemevi kazandırmak için seçimlerde de yola çıkmıştık ve bunun üzerine tahsislerimizi yaptık. İki sene biraz yavaşladık ama bu arada sağ olsun Günkut Akın hocamız birçok güzel proje hazırladılar. Cemevimiz için bu sene ihalemizi çıkıyoruz. Ama onu hep beraber yapacağız, elbirliğiyle yapacağız. Sevgiyle, barışla onun temelini atacağız. Onun mayasında barış olacak, kardeşlik olacak, demokrasi olacak. 2023’e inşallah onu açarak gireceğiz” diye konuştu. (DUVAR)