2. Uluslararası Diyarbakır Kısa Film Festivali, 2 Haziran'da başlıyor

İkincisi bu yıl düzenlenecek olan Uluslararası Diyarbakır Kısa Film Festivali 2-5 Haziran arasında düzenlenecek. Festivale başvurular devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İkincisi bu yıl düzenlenecek olan Uluslararası Diyarbakır Kısa Film Festivali, Diyarbakır kentini sinema profesyonelleriyle yeniden bir araya getirmeye hazırlanıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla ve Diyarbakır Valiliği ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin paydaşlığında düzenlenecek olan 2. Uluslararası Diyarbakır Kısa Film Festivali, 2 - 5 Haziran 2022 tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak.

Yönetmen, yapımcı Serhat Gönen’in direktörlüğünde düzenlenecek olan festival için kısa film başvuruları 10 Nisan’da başladı. Festival, bu yıl bünyesine "Uluslararası" kategorisini de ekledi. Festivalde bu yılki filmler; Ulusal Kısa Kurmaca, Ulusal Kısa Belgesel ve Uluslararası Kısa Film Yarışması olmak üzere üç ayrı kategori üzerinden değerlendirilecek. Festivale başvurular filmfreeway.com/DiyarbakirShortFilmFestival sitesi üzerinden 20 Mayıs tarihine kadar yapılabiliyor.

40 BİN TL'LİK ÖDÜL

Festivale başvuran ve ana seçkiye seçilen kısa filmler, toplam 15 ödül heykelciği ve 40 bin TL’lik ödül için yarışacak. 2. Uluslararası Diyarbakır Kısa Film Festivali’nde ayrıca kısa film yarışmasında yarışan filmlerin ve özel gösterim seçkisine alınan filmlerin gösterimleri de yapılacak.

Festival kapsamında geçtiğimiz yıl verilen Sami Hazinses ve Sezai Karakoç adına takdim edilen emek ödüllerinin sahipleri de belli oldu. Sinema sanatçısı Sami Hazinses adına verilen Emek Ödülü Şerif Sezer’e takdim edilecek. Şair Sezai Karakoç adına verilen Emek Ödülü ise Cezmi Baskın’a takdim edilecek. (HABER MERKEZİ)