2. İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali, 10 Haziran'da başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ikinci kez düzenlediği İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali, 10 Haziran Cuma günü başlıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kültürlerarası Sanat Derneği iş birliği ile düzenlenen İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali, 10 Haziran'da başlıyor. Festival, İzmir’in kurtuluşunun 100. yıldönümü nedeniyle 100’ü aşkın uzun metrajlı film içeren bir programla izleyicilerle buluşacak.

Direktörlüğünü Vecdi Sayar’ın yaptığı festivalin açılışı 10 Haziran akşamı Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Rengim Gökmen yönetiminde Ahmed Adnan Saygun Senfoni Orkestrası’nın seslendireceği Zülfü Livaneli film müzikleri konseri ile yapılacak. Festivalde Onur Ödülü verilecek sanatçılar ve festival programı ise bayramdan sonra açıklanacak.

KISA FİLM PROJE YARIŞMASI

İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali, Türkiye'de müzik sanatını konu alan kısa filmlerin sayısının azlığından hareketle, bu alandaki üretimi teşvik etmek amacıyla ulusal düzeyde ‘Müzik Konulu Kısa Film Proje Yarışması’ düzenliyor. Katılım için yaş sınırlaması olmayan yarışmaya kurmaca, belgesel ya da animasyon türünde kısa film projeleri katılabilecek.

Üç etap içeren yarışmada; ilk etapta katılımcılardan projelerinin kısa sinopsisleri ve tretmanları ile birlikte proje sahibinin özgeçmişi, filmin türü ve filmi nerede çekmek istediğine ilişkin bilgiler isteniyor.  Başvurular 27 Mayıs akşamına kadar  Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Dairesi’nin izmir.art internet sitesi üzerinden yapılacak.

10 PROJE SEÇİLECEK

Yarışmaya katılacak projeler, besteci Cumhur Bakışkan, belgesel yönetmeni ve kısa film festivali yöneticisi Hilmi Etikan, senaryo yazarı-yönetmen Işıl Özgentürk, akademisyen Prof. Lale Kabadayı, yönetmen Nihat Durak, görüntü yönetmeni- yönetmen Tahsin İşbilen ve festival yönetmeni Vecdi Sayar tarafından değerlendirilerek ve on proje seçilecek. Seçilen proje sahiplerine 10 biner TL ödül verilecek.

Festivalle ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşılabilir. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)