2 ilde 6 mahalle, 1 mezra ve 160 ev karantinaya alındı

Korona virüsü nedeniyle Hatay'da 6 mahalle, 1 mezra, 5 ev ile bazı cadde ve sokaklar karantinaya alındı. Adıyaman'da 155 evin karantinaya alınması kararlaştırıldı.

Hatay'ın Antakya ilçesinde bazı cadde ve sokaklar karantinaya alındı. (Fotoğraf: Salim Taş/Anadolu Ajansı)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hatay'da korona virüsü (Covid-19) tedbirleri kapsamında Kırıkhan ilçesinde 6 mahalle ve 1 mezra karantinaya alındı.

Kırıkhan Kaymakamlığı, bazı mahallelerde vaka sayısının artması üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun yeni kararlar aldığını açıkladı.

Karar doğrultusunda, Ceylanlı, Bektaşlı, Karadurmuşlu, İçada, Baldıran ve Kodallı mahalleleri ile Baldıran İskan mezrası 14 gün boyunca karantina uygulanacak.

Samandağ Kaymakamlığı da Atatürk ile Koyunoğlu mahallelerindeki 2 ikamette birden çok pozitif vaka çıkması üzerine söz konusu evlerin karantinaya alındığını duyurdu.

Hatay'ın Antakya ilçesinde ise Saraykent, Ovakent, Gazi, Esenlik, Gazi, Akevler, Akasya, Odabaşı, Altınçay mahallelerinde bazı sokak ve caddeler ile Madenboyu Mahallesi'nde 3 ev, 14 gün boyunca karantinada tutulacak.

ADIYAMAN'DA 155 EV İÇİN KARANTİNA KARARI

Adıyaman Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, kent merkezinde bazı kişilerin Covid-19 test sonuçlarının pozitif çıktı.

Bunun üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulu farklı mahallelerdeki 155 evin karantinaya alınmasına karar verdi. (AA)