1968 Galatasaraylıdan Boğaziçi öğrencilerine destek

Galatasaray Lisesi ve Galatasaray Üniversitesi öğrencisiyle mezunları, Boğaziçi Üniversitesi'ne atanmış rektör Melih Bulu'yu protesto eden akademisyen ve öğrencilere destek verdi.

Fotoğraf: Galatasaray Üniversitesi
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Boğaziçi Üniversitesi'ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rektör olarak atanan Melih Bulu'nun karşısında duran öğrencilere Galatasaraylılardan da destek geldi. 1968 imzacı Boğaziçi Üniversitesi'ne dışarıdan rektör atanması sonrasında gelişen olayları kaygıyla izlediklerini ifade etti.

İmza metninde, "Özerk kurumlar olması gereken üniversitelerin rektörlerinin, dışarıdan atama yoluyla değil, üniversite bileşenlerince seçilerek belirlenmesini, Boğaziçi Üniversitesi bileşenlerinin görüşü yok sayılarak yapılan rektörlük atamasının iptal edilmesini, üniversitelerde rektörlük için demokratik seçimler yapılmasını, bu dayatmaya karşı haklı demokratik tepkilerini gösteren ve gelecekte ülkenin yönetiminde, siyasetinde söz sahibi olacak olan ve anayasal haklarını kullanan gençlere polis şiddetiyle karşılık verilmemesini, tutuklamalarla ya da kovuşturmalarla öğrencilerin geleceklerinin karartılmamasını, anti-demokratik atama sürecine itiraz eden akademisyenlerin, öğrencilerin medyada ve sosyal medyada açık hedef olarak gösterilmemesini, hedef gösteren kişi ve kurumlar için gerekli hukuki işlemlerin yapılmasını talep ediyoruz" denildi.

Galatasaraylılar, "#KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz, #KayyumRektörİstemiyoruz, #AşağıBakmayacağız, #LGBTİHaklarıİnsanHaklarıdır, #ÖğrencilerSerbestBırakılsın" etiketleriyle Boğaziçili akademisyen, öğrenci ve tüm bileşenlerinin yanında olduklarını belirtti. (HABER MERKEZİ)

İmzacı listesini görmek için tıklayınız.