19 aylık bebeğin midesinden 17 mıknatıs çıktı

Denizli'de 19 aylık bir bebeğin midesinde 17 adet mıknatıs tespit edildi. Çocuğun midesini deldiği tespit edilen mıknatıslar endoskopiyle çıkarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Denizli Pamukkale'de Murat Ö. isimli 1,5 yaşındaki bir bebek yaşadığı rahatsızlık üzerine hastaneye kaldırıldı. Çekilen röntgen sonucunda çocuğun midesinde çok sayıda yabancı cisim bulundu. Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne götürülen Murat Ö.'nin midesindeki cisimlerin mıknatıs olduğu ortaya çıktı.

Ameliyata alınan çocuğun midesinden tanesi 5 milimetre boyutunda 17 adet mıknatıs çıkarıldı. Mıknatısların midede yapışarak bilezik şeklini aldığı ve mideyi deldiği belirlendi. Bebeğin tedavisi sürüyor.

Ameliyatı gerçekleştiren Çocuk Gastroenteroloji Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil Kocamaz, "Çocuklarda mıknatıs yutma çok tehlikeli bir durumdur. Ailelerin bu konuda dikkatli olması yönünde uyarıyoruz" dedi. Hastanın midesinden yabancı cisimleri endoskopi yöntemiyle çıkarttıklarını söyleyen Kocamaz, "Yabancı cisimlerin boncuk benzeri mıknatıslar olduğunu gördük. Ameliyatta çıkarmak için kullandığımız aletlere de şiddetli bir şekilde yapıştı. Cisimlerin midenin içini delerek gömüldüğünü fark ettik. Başarılı bir operasyonla mıknatısları mideden çıkardık" diye konuştu.

Kocamaz, mıknatısların 1 aydır çocuğun midesinde olduğunu düşündüklerini söyledi ve şöyle devam etti: "Fark edilmeseydi, midedeki delik büyüyebilir, hayati sonuçlar doğurabilirdi. Çocuklar bu tür küçük renkli cisimlere ilgi duyuyorlar. Çocuklarda mıknatıs yutma çok tehlikeli bir durumdur. Pandemi döneminde bu tür olaylar arttı. Ailelerin bu konuda dikkatli olması yönünde uyarıyoruz." (DHA)

Etiketler mıknatıs bebek mide