18 yaşında Jeff Bezos'la uzaya gidecek

Blue Origin uçuşu, şimdiye kadarki en genç insanı uzaya fırlatacak.

Oliver Daemen, Somerset Capital Partners CEO'su Joes Daemen'in oğlu.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amazon'un kurucusu milyarder Jeff Bezos'un Blue Origin şirketinin gerçekleştirdiği ilk mürettebatlı uzay uçuşunda 18 yaşındaki Oliver Daemen adında bir genç de bulunacak.  

Daemen, 20 Temmuz'da uçuşa katıldığında uzaya uçan en genç kişi olacak. Oliver Daemen, halka açık bir müzayedede 28 milyon dolarlık kazanan isimsiz bir teklif sahibinin yerine uçacak.

Bezos'un şirketi Blue Origin, açık artırmanın galibinin ''programlama çakışmaları nedeniyle'' görevde uçamayacağını belirtti.  

Somerset Capital Partners CEO'su Joes Daemen'in oğlu olan fizik öğrencisi Oliver Daemen'in "4 yaşından beri uzaya, Ay'a ve roketlere hayran'' olduğu belirtildi.  

Şirket, Joes Daemen'in "ikinci uçuşta bir koltuk ayarladığını ancak kazanan teklif sahibi çekildiğinde ilk sıraya taşındığını ve oğlunu uçurmayı tercih ettiği" kaydedildi.

Rokette, uzaydaki en yaşlı insan olacak 82 yaşındaki Wally Funk da bulunacak. Wally Funk, şirketin ''onur konuğu'' olarak uzaya gidecek. Bezos ve kardeşi Mark, New Shepard roketindeki yolcuların geri kalanını oluşturacak.

Blue Origin, Daeman'ın biletinin ne kadar olduğunu açıklamadı. (AjansBizim)